Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χονγκ Κονγκ : Ανήσυχοι και φοβισμένοι οι κάτοικοι σύμφωνα με την επικεφαλής της κυβέρνησης

Χονγκ Κονγκ : Ανήσυχοι και φοβισμένοι οι κάτοικοι σύμφωνα με την επικεφαλής της κυβέρνησης

Η επικεφαλής της κυβέρνησης του Χονγκ Κονγκ, Κάρι Λαμ, καταδίκασε σήμερα τις βιαιότητες στις οποίες προέβησαν χθες «ταραχοποιοί», οι οποίοι προκάλεσαν ζημιές σε εμπορικά καταστήματα και σταθμούς του μετρό, ενώ ισχυρίστηκε πως ο πληθυσμός είναι «φοβισμένος»

Η επικεφαλής της κυβέρνησης του Χονγκ Κονγκ, Κάρι Λαμ, καταδίκασε σήμερα τις βιαιότητες στις οποίες προέβησαν χθες «ταραχοποιοί», οι οποίοι προκάλεσαν ζημιές σε εμπορικά καταστήματα και σταθμούς του μετρό, ενώ ισχυρίστηκε πως ο πληθυσμός είναι «φοβισμένος».

«Οι ακραίες ενέργειες των ταραχοποιών προκάλεσαν μια πολύ σκοτεινή νύχτα για το Χονγκ Κονγκ και η κοινωνία του Χονγκ Κονγκ έχει σήμερα μισοπαραλύσει… Όλοι είναι πολύ ανήσυχοι, ακόμη και φοβισμένοι» δήλωσε η Κάρι Λαμ σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά της, το πρώτο μετά τη χθεσινή επιβολή της απαγόρευσης της χρήσης μασκών από τους διαδηλωτές.

«Η ακραία βία έδειξε με σαφήνεια ότι η δημόσια ασφάλεια στο Χονγκ Κονγκ αντιμετωπίζει μεγάλο κίνδυνο» τόνισε η Λαμ.

«Γι’ αυτόν το συγκεκριμένο λόγο επικαλεστήκαμε χθες την έκτακτη νομοθεσία για να επιβάλουμε το νόμο κατά της χρήσης μασκών».

Διαδηλωτές χρησιμοποιούν μάσκες για να κρύψουν την ταυτότητά τους κατά τη διάρκεια των όλο και πιο βίαιων διαμαρτυριών που συνεχίζονται εδώ και τέσσερις μήνες στο Χονγκ Κονγκ.

Μετά τα χθεσινά βίαια επεισόδια η εταιρεία σιδηροδρόμων MTR Corp έλαβε την άνευ προηγουμένου απόφαση να κλείσει ολόκληρο το δίκτυο μετρό και σιδηροδρόμων με το οποίο μετακινούνται καθημερινά περίπου 5 εκατομμύρια επιβάτες, ενώ εμπορικά κέντρα και σούπερ μάρκετ παραμένουν επίσης κλειστά.

Περαιτέρω διαδηλώσεις σχεδιάζονται σε όλο το Χονγκ Κονγκ μέχρι και τη Δευτέρα, που είναι δημόσια αργία, όμως δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής σαφές πώς οι διαδηλώσεις αυτές θα επηρεαστούν από το κλείσιμο των μέσων μεταφοράς.

(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Sports in

Περίπατος και τώρα… Σέλτικς για τους Χιτ (112-91, vid)

Οι Μαϊάμι Χιτ επικράτησαν των Σικάγο Μπουλς με 112-91 και εξασφάλισαν το τελευταίο εισιτήριο για τα play off της Ανατολής, όπου θα αντιμετωπίσουν τους Σέλτικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024