Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παρίσι : Είχε ασπαστεί το ριζοσπαστικό Ισλάμ ο μακελάρης

Παρίσι : Είχε ασπαστεί το ριζοσπαστικό Ισλάμ ο μακελάρης

Ο δράστης της αιματηρής επίθεσης στα κεντρικά της αστυνομίας στο Παρίσι είχε ριζοσπαστικοποιηθεί και είχε ασπαστεί το ισλάμ πριν από μια δεκαετία.

Ο δράστης της αιματηρής επίθεσης στα κεντρικά της αστυνομίας στο Παρίσι είχε ριζοσπαστικοποιηθεί και είχε ασπαστεί το ισλάμ πριν από μια δεκαετία, ανακοίνωσε η αντιτρομοκρατική μονάδα της εισαγγελίας της γαλλικής πρωτεύουσας που έχει αναλάβει την σχετική έρευνα.

Ο 45χρονος βοηθός πληροφορικής επιτέθηκε με μαχαίρι και σκότωσε τρεις αστυνομικούς και μια διοικητική υπάλληλο μέσα στο κτίριο της αστυνομικής διεύθυνσης του Παρισιού, προτού τον πυροβολήσει και τον σκοτώσει ένας αστυνομικός.

Η εισαγγελία ανακοίνωσε ότι εντόπισε ενδείξεις «λανθάνουσας ριζοσπαστικοποίησης» του δράστη και ότι ο δράστης είχε ανταλλάξει 33 γραπτά μηνύματα με τη σύζυγό του πριν από τις επιθέσεις, όλες εκ των οποίων ήταν θρησκευτικού χαρακτήρα, είπε σήμερα ο εισαγγελέας.

Σύμφωνα με μια δικαστική πηγή, με γνώση της υπόθεσης, ο εισαγγελέας αντιτρομοκρατίας ανέλαβε την έρευνα μετά την κατάθεση προσώπων του περιβάλλοντός του δράστη, μεταξύ άλλων της συζύγου του και την εξέταση του κινητού τηλεφώνου του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024