Η αντιτρομοκρατική μονάδα της εισαγγελίας του Παρισιού ανέλαβε την έρευνα για τη φονική επίθεση με μαχαίρι στα κεντρικά της αστυνομίας στη γαλλική πρωτεύουσα, έγινε γνωστό από το γραφείο του εισαγγελέα.

Χθες, ένας 45χρονος βοηθός πληροφορικής επιτέθηκε με μαχαίρι και σκότωσε τρεις αστυνομικούς και μια διοικητική υπάλληλο μέσα στο κτίριο της αστυνομικής διεύθυνσης του Παρισιού, προτού τον πυροβολήσει και τον σκοτώσει ένας αστυνομικός. Γαλλικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι ο δράστης είχε ασπαστεί το Ισλάμ πριν από 18 μήνες.

«Υπό το φως των στοιχείων που συγκέντρωσαν οι ερευνητές σε αυτό το στάδιο της έρευνας, η αντιτρομοκρατική μονάδα της εισαγγελίας ανέλαβε το απόγευμα την έρευνα για τα γεγονότα που διαπράχθηκαν χθες στο αρχηγείο της αστυνομίας» είπε ένας αξιωματούχος από το γραφείο του εισαγγελέα.

Τα τρομοκρατικά κίνητρα

Οι αξιωματούχοι δεν λένε ότι υπάρχει τρομοκρατικό κίνητρο πίσω από την επίθεση, όμως η απόφαση να παραδοθεί ο φάκελος σε εισαγγελείς της αντιτρομοκρατίας συνήθως υποδεικνύει μια διασύνδεση με την τρομοκρατία.

Μια δικαστική πηγή, με γνώση της υπόθεσης, σημείωσε πως ο εισαγγελέας αντιτρομοκρατίας ανέλαβε την έρευνα μετά την κατάθεση προσώπων του περιβάλλοντός του δράστη, μεταξύ άλλων της συζύγου του και την εξέταση του κινητού τηλεφώνου του.

Γράψτε το σχόλιό σας