Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πύλη στο Διάστημα: Βόλτα στο πρώτο εμπορικό διαστημοδρόμιο

Πύλη στο Διάστημα: Βόλτα στο πρώτο εμπορικό διαστημοδρόμιο

Μια ματιά στο εσωτερικό του πρώτου εμπορικού διαστημοδρόμιου στον πλανήτη.

To 2011, το φημισμένο αρχιτεκτονικό γραφείο Foster + Partners είχε αναγείρει στο Νέο Μεξικό την «Πύλη στο Διάστημα», το κτίριο αναχωρήσεων-αφίξεων στο πρώτο εμπορικό διαστημοδρόμιο του πλανήτη, το Spaceport America της Virgin Galactic.

Τώρα, το στούντιο design Viewport Studio ολοκλήρωσε τη διακόσμηση των εσωτερικών χώρων του κτιρίου.

Η «Πύλη στο Διάστημα» σχεδιάστηκε με χώρους οι οποίοι «ηθελημένα αποφεύγουν τα κλισέ της διαστημικής εποχής». Το διώροφο κτίσμα θα χρησιμοποιείται τόσο από ταξιδιώτες στο Διάστημα όσο και από το προσωπικό της Virgin Gallactic.

Το βρετανικό στούντιο Viewport Studio που ανέλαβε τη διακόσμηση των εσωτερικών χώρων είχε ήδη συνεργαστεί με τη Virgin ως προς την αισθητική παρέμβαση στα αεροσκάφη Airbus A330 και Boeing 787 του στόλου της.

«Η ομάδα μας στάθηκε στον αεροδιάδρομο στο Spaceport America και κοίταξε πέρα στην έρημο του Νέου Μεξικού, η οποία είναι ένα λιτό και όμορφο μέρος, πλούσιο σε χρώμα και υφή» είπαν οι από το βρετανικό στούντιο.

Ίσως γι’ αυτόν τον λόγο το ισόγειο, όπου μελλοντικοί ταξιδιώτες και προσωπικό της εταιρείας μπορούν να χαλαρώσουν, βαφτίστηκε «Γαία».

Με την ολοκλήρωση των εσωτερικών χώρων της «Πύλης στο Διάστημα», η Virgin Galactic, σύμφωνα με το ΑΠΕ, βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά στο να δώσει εμπορική διάσταση στα ταξίδια στο διάστημα -πέρυσι, το πρωτότυπο SpaceShipTwo V22 της εταιρείας ολοκλήρωσε την πρώτη δοκιμαστική υπερηχητική πτήση του.

Τα τουριστικά διαστημόπλοια

Ο κυβερνήτης του Νέου Μεξικού και ο περιπετειώδης Βρετανός δισεκατομμυριούχος Ρίτσαρντ Μπράνσον παρουσίασαν το 2010 το διάδρομο τροχοδρόμησης του Spaceport America, από το οποίο θα απογειώνονται σε λίγα χρόνια τα τουριστικά διαστημόπλοια της Virgin Galactic.

«Αυτή είναι η αρχή μιας δεύτερης διαστημικής εποχής, και είμαστε περήφανοι που προσφέρουμε στήριξη σε αυτό το κομμάτι της ιστορίας. Από εδώ θα βλέπουμε να αναχωρούν ακόμα και καθημερινές πτήσεις στο Διάστημα» είπε ο Μπράνσον, πρόεδρος του ομίλου Virgin.

H ολοκλήρωση του διαδρόμου, μήκους 3,2 χιλιομέτρων, γιορτάστηκε με υπερπτήση του SpaceShip Two, του σκάφους που θα μεταφέρει τουρίστες σε σύντομες αποδράσεις από τη γήινη ατμόσφαιρα.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024