Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ελ. Γερασιμίδου στο One Channel: Χτύπημα η πτώση του κομμουνισμού

Ελ. Γερασιμίδου στο One Channel: Χτύπημα η πτώση του κομμουνισμού

Η κ. Γερασιμίδου χαρακτήρισε την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ως «δυσφήμιση της αριστεράς» ενώ διαβεβαίωσε πως «μόνη μου παρέδωσα την έδρα. Ήμουν ήδη πολύ δεσμευμένη με το θέατρο. Έπρεπε να διαλέξω. Ερχόταν και ο Μητσοτάκης φορτσάτος και με έζωναν τα φίδια. Μόνη μου παρέδωσα την έδρα»

Στην εκπομπή One Talk Weekend και την Αθηναϊδα Νέγκα μίλησε η πρώην βουλευτής του ΚΚΕ και ηθοποιός, Ελένη Γερασιμίδου.

Για το πώς νιώθει από την αγάπη του κόσμου, απάντησε πως «η αγάπη, η οικειότητα και η ζεστασιά δεν ενοχλούν. Με ενοχλεί η κακοήθεια. Δηλαδή κάποιοι άνθρωποι που ενώ δεν ξέρουν τίποτα για σένα, για τη ζωή σου, τη σταδιοδρομία σου, μπορούν να πουν, γραπτώς διάφορα. Μου έχουν πει ότι δεν θα πάω ποτέ στην Επίδαυρο. Μέχρι στιγμής έχω παίξει δύο φορές. Και στο Εθνικό έχω παίξει, ενώ έγραψαν ότι δεν θα παίξω».

Δήλωσε πως «είμαι τυχερή και αγαπημένη των έγκριτων κριτικών θεάτρου. Έχω διαβάσει μια κριτική ότι ήμουν κουρασμένη. Εάν ήμουν κουρασμένη θα είχα αποσυρθεί» είπε, ενώ αποκάλυψε πως «δεν μου αρέσουν οι διακοπές. Δεν μ’ αρέσει να είμαι κάπου που να μην κάνω δουλειές».

Παραπάνω από μια πολιτική επιλογή το ΚΚΕ

Μιλώντας για το ΚΚΕ, είπε πως «είναι παραπάνω από μια πολιτική επιλογή για εμένα, γνωρίζοντας μάλιστα και όλα του τα κουσούρια. Ένα από αυτά είναι η βλοσυρότητα κάποιων. Έχω μεγαλώσει με άλλη ιδέα για τους κομμουνιστές. Διώχνει κόσμο αυτό το στυλ και δεν ταιριάζει στους κομμουνιστές».

Η κ. Γερασιμίδου χαρακτήρισε την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ως «δυσφήμιση της αριστεράς» ενώ διαβεβαίωσε πως «μόνη μου παρέδωσα την έδρα. Ήμουν ήδη πολύ δεσμευμένη με το θέατρο. Έπρεπε να διαλέξω. Ερχόταν και ο Μητσοτάκης φορτσάτος και με έζωναν τα φίδια. Μόνη μου παρέδωσα την έδρα».

Υποστήριξε δε πως «δεν πήρα το βουλευτικό μισθό ποτέ. Οι βουλευτές παίρνουμε ένα ποσόν που επιτρέπει να ζήσουμε. Τα υπόλοιπα πηγαίνουν στο κόμμα, γιατί δεν έχει άλλους πόρους».

Για το αν στενοχωρήθηκε από την πτώση του υπαρκτού σοσιαλισμού, απάντησε πως «φυσικά και λείπει. Και ήταν κτύπημα, και για τον καθένα μας ξεχωριστά, εννοώ για όσους πιστεύουμε σε αυτή την κοσμοθεωρία. Αλλά τίποτα δεν χάνεται. Ένα σύστημα μπορεί να καταρρεύσει από πολλούς λόγους. Από διάφορους κακούς χειρισμούς, από εξωτερικούς παράγοντες. Δεν έπρεπε να συμβεί αυτό. Θα έπρεπε να είναι καλά θωρακισμένα όσα γίνει. Δεν ισχύει αυτό που λένε πολλοί πως ‘’είναι λάθος το σύστημα’’. Προσωπικά πιστεύω στο σύστημα αυτό».

Σημείωσε ότι «η Κούβα μοιάζει με καθεστώς κομμουνιστικό αλλά κι εκεί έχουν αλλάξει πολύ τα πράγματα. Έγιναν αλλαγές κι εκεί. Το κατάλαβα όταν ήρθε στην Ελλάδα ο ανιψιός του Φιντέλ για να παρουσιάσει ένα βιβλίο» ενώ επεσήμανε πως «δεν ξέρω αν είναι ο Μαδούρο κομμουνιστής. Δεν έχω ασχοληθεί πολύ με το θέμα».

Κατά των ριάλιτι

Τάχθηκε κατά των ριάλιτι όπως το «Greece Next Top Model» λέγοντας μάλιστα «πού είναι το ΕΣΡ; Είδατε το τρέιλερ, με τα κορίτσια που περπατάνε με διαφανείς καπαρτίνες και σπρώχνονται και στην άκρη είναι κάποιοι σαν συμμορίες και τους περιμένουν».

Χαρακτήρισε ως καλύτερη ηθοποιό στον κόσμο τη Μέρλιν Στριπ, προσθέτοντας πως «βεβαίως υπάρχουν πολλές εξίσου πολύ καλές ηθοποιοί».

Το θέατρο

Ακόμα, η κ. Γερασιμίδου μίλησε για τις τρέχουσες επαγγελματικές της υποχρεώσεις στο θέατρο. Συγκεκριμένα, πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Το ανάκτορο στην Άνω Τούμπα», το οποίο θα ανέβει στο θέατρο «Από Κοινού» στο Γκάζι. Είναι ένα έργο του Παναγιώτη Μεντή, σε σκηνοθεσία της κόρης της, Αγγελικής Ξένου.

Επιπλέον, θα μετάσχει στην παράσταση «Ας κάνουμε απόψε ένα παιδί» σε σκηνοθεσία Μάνου Τσότρα αλλά και στις «Καρέκλες», στο διάσημο έργο του Ευγένιου Ιονέσκο, που θα ανέβει στις αρχές του 2020, σε σκηνοθεσία του Κοραή Δαμάτη.

Πηγή: onetv.gr

Sports in

Βόμβα από Βόλο και Μπέο: «Ο Καρυπίδης πήρε τηλέφωνο τον Μπερτόγλιο, η δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο»!

Με ανακοίνωση του ο Βόλος κατήγγειλε παρέμβαση του ιδιοκτήτη του Άρη Θόδωρου Καρυπίδη επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τον Μπερτόγλιο και τονίζοντας πως «το περιεχόμενο της συζήτησης και η αιτία του τηλεφωνήματος προφανώς και είναι γνωστό σε όλους»!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024