Ένταση επικράτησε στην πορεία του ΠΑΜΕ κατά της επίσκεψης του Μάικ Πομπέο στην Αθήνα.

Διαδηλωτές πέταξαν πέτρες και μπογιές στο άγαλμα Τρούμαν και οι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων προκειμένου να τους απωθήσουν.

Ακολούθησε μάχη σώμα με σώμα μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών στους γύρω δρόμους.

Οι δρόμοι γύρω από το κέντρο παραμένουν κλειστοί, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται μια ακόμα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια.

Να δυναμώσει η αντιιμπεριαλιστική δράση

Στο Σύνταγμα πραγματοποιούν αυτή την ώρα συγκέντρωση το ΠΑΜΕ αντιδρώντας στην επίσκεψη του Μάικ Πομπέο.

«Να δυναμώσει ο αγώνας των συνδικάτων ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ στην ευρύτερη περιοχή και της βαθύτερης εμπλοκής της Ελλάδας σε αυτούς τους σχεδιασμούς. Να δυναμώσει η πάλη ενάντια στη δολοφονική πολιτική που αιματοκυλά λαούς και προκαλεί τον ξεριζωμό και την προσφυγιά. Η βαθύτερη εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Η μετατροπή της Ελλάδας σε μια μεγάλη ΑμερικαΝΑΤΟϊκή βάση, με την “Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας”, όπου θα υπογραφεί το προσεχές Σαββάτοκυριακο, παρουσία του ίδιου του Υπ. Εξωτερικών των ΗΠΑ στην Αθήνα, δυναμώνει τους κινδύνους για τη χώρα μας». Αυτά αναφέρει το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωση του αναφορικά με τη σημερινή κινητοποίηση.

Παράλληλα σημειώνει: «Μετατρέπουν την Ελλάδα σε εν δυνάμει στόχο για αντίπαλα ιμπεριαλιστικά κέντρα και μια χώρα η οποία μπορεί να υποδεχτεί πυρηνικά όπλα. Οι αντιπαραθέσεις στο Αιγαίο με την αυξημένη προκλητική δραστηριότητα της τούρκικης αστικής τάξης. Αλλά και τα διχοτομικά σχέδια που προωθούνται εκ νέου για το Κυπριακό. Και οι εξελίξεις στα Βαλκάνια και στη Μέση Ανατολή συγκεντρώνουν νέα μαύρα σύννεφα για τους λαούς της περιοχής.

Γι’ αυτό πρέπει να δυναμώσει η αντιιμπεριαλιστική δράση των συνδικάτων και των άλλων μαζικών φορέων, η πάλη ενάντια στις βάσεις και τα πυρηνικά, ενάντια συνολικά στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Να δυναμώσει η φιλία και η αλληλεγγύη των λαών, η προοπτική της αποδέσμευσης από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.».

Τα μέλη του ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσουν πορεία προς την Αμερικάνικη πρεσβεία.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο