Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Euroleague : Βατερλώ για τον Ολυμπιακό στην έδρα της Βιλερμπάν

Euroleague : Βατερλώ για τον Ολυμπιακό στην έδρα της Βιλερμπάν

«Αστράκια» στο Astroball είδε ο Ολυμπιακός που συνετρίβη από την Βιλερμπάν με 82-63 για την πρεμιέρα της Euroleague και καλείται να αλλάξει άμεσα την αποκαρδιωτική εικόνα που εμφάνισε στην Λιόν

Ένα μπασκετικό συνονθύλευμα, μία τραγική ιστορία και μία εικόνα που δεν αρμόζει στην ιστορία του. Ο Ολυμπιακός ήταν ασύνδετος, κάκιστος, χωρίς ρόλους, δίχως λογική και ηττήθηκε πανεύκολα από την πρωτάρα Βιλερμπάν με σκορ 82-63.

Οι Ερυθρόλευκοι ήταν απογοητευτικοί, χωρίς αρχή και τέλος, με 17 πόντους στα πρώτα 4μιση και λεπτά και μόλις στη συνέχεια. Ομάδα δίχως ταυτότητα, με ακατανόητο ροτέισον και δυστυχώς για τον Ολυμπιακό, ένα ξεκίνημα εφιάλτη για την φετινή χρονιά που στο Λιμάνι έχουν μόνο την Ευρωλίγκα και τίποτα άλλο.

Η Βιλερμπάν; Έκανε τα απολύτως απαραίτητα, πρόσταξε την αθλητικότητά της και ουσιαστικά δεν άφησε κανένα περιθώρια στο συγκρότημα του Μπλατ. Ο κόουτς των Ερυθρόλευκων δεν μπορεσε σε κανένα σημείο να βρει την πεντάδα που θα του έδινε θετικό πρόσημο στο παρκέ, μπέρδεψε αρκετά το ροτέισόν του και η ομάδα που παρουσίασε ήταν αποκαρδιωτική μετά το 10-17 του πρώτου δεκαλέπτου.

Μία ήττα που βάσει εικόνας μόνο… σοκ δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί, με μονάχα τον Γιώργο Πρίντεζη (15 πόντοι) και τον Νίκολα Μιλουτίνοφ (νταμπλ νταμπλ) να μένουν ως ένα σημείο στο ύψος τους.

Οι αλλαγές είναι επιβεβλημένες για την ομάδα του Πειραιά. Η εκκίνηση και η συντριβή από την ομάδα του Μπλατ να χαρίζει χαμόγελα στην Βιλερμπάν που επιστρέφει στην Ευρωλίγκα μετά από 10 χρόνια και εκείνος να σκορπίζεται στο σκότος της απαραδεκτης εικόνας του.

Ένα 5λεπτο μπάσκετ, 15 λεπτά τραγωδία

Ο Μπλατ ξεκίνησε με μία εντελώς ασυνήθιστη πεντάδα. Με Μπόλντγουιν, Πάντερ, Κουζμίνσκας, Πρίντεζη και Μιλουτίνοφ δηλαδή και τον Πρίντεζη να διαμορφώνει το 2-2 με δύο βολές. Ο υπαρχηγός έδωσε αέρα 5 πόντων στην ομάδα του (4-9), με τον Κουζμίνσκας να εκτελεί για το 6-11 και το 8-13.

Οι Ερυθρόλευκοι συνέχισαν στο ίδιο μομέντουμ και ο Πάντερ από τα 5 μέτρα διαμόρφωσε το 10-17 με τους γηπεδούχους να προχωρούν σε τάιμ άουτ.

Η επιστροφή στο παρκέ τους βρήκε με νέα… σύνθεση στο παρκέ και τον Μπόλντγουιν να σκοράρει για το 12-19. Το ροτέισον του Μπλατ φάνηκε να χαλάει τον ρυθμό του, η Βιλερμπάν πάτησε καλύτερα στο παρκέ και μείωσε στον πόντο (18-19) με τον Τζάκσον να πετυχαίνει το γκολ φάουλ επί του Πολ.

Οι γηπεδούχοι μέσω του Τέιλορ ισοφάρισαν σε 21-21 με το τέταρτο σερί γκολ φάουλ τους με 1:25 για το δεκάλεπτο και τον Ολυμπιακό να έχει αφήσει στην άκρη το καλό του ξεκίνημα.

Ο Σπανούλης έκλεισε την περίοδο με buzzer τρίποντο (21-24), αλλά οι Ερυθρόλευκοι είχαν χαλάσει εντελώς την θετική αρχή τους.

Η χρησιμοποίηση του Τσέρι στον άσο είχε αποδιοργανώσει εξαιρετικά τους Πειραιώτες, η Βιλερμπάν προηγήθηκε με δύο (26-24), ο Αμερικανός εν τη απουσία του Κόνιαρη, έπρεπε να μείνει κι άλλο στο παρκέ και οι Πειραιώτες έπαιζαν κάκιστο μπάσκετ.

Το ματς έφτασε στο 31-25 από τρίποντο του Πέιν (!) και ο Μπλατ αναγκάστηκε σε τάιμ άουτ. Ο Μιλουτίνοφ πρόσφερε ένα δίποντο με χουκ, Παπανικολάου και Πέιν έφεραν το παιχνίδι στο 34-29, η εικόνα των φιλοξενούμενων ήταν απαράδεκτη, με τον Πάντερ πάντως να μειώνει στους 3 (34-31).

Ο Πέιν έβαλε στο καλάθι τον Πρίντεζη, ο Μπλατ θυμήθηκε και πάλι τον Κουζμίνσκας, ο οποίος κατέβασε ένα επιθετικό ριμπάουντ και ο Τσέρι έγραψε με ντράιβ το 36-33. Οι Ερυθρόλευκοι κατάφεραν να δεχτούν 4 πόντους σε 40 δευτερόλεπτα και το 40-33 ήταν το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Τραγικιός και όλοι έχουν ευθύνες

Οι Γάλλοι ήταν το ίδιο επιθετικοί με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου. Ο Ντιό έκανε το 44-35 και το 47-35 με τρεις ελεύθερες βολές, ο Ολυμπιακός ήταν και πάλι ασύνδετος, ο Μιλουτίνοφ σπατάλησε κι άλλες δύο βολές, με τους Ερυθρόλευκους να είναι εκτός κλίματος και γενικότερα να δείχνουν ομάδα χαμηλότερου επιπέδου και όχι Ευρωλίγκας!

Ο Ολυμπιακός δεχόταν πόντους και δεν έκανε φάουλ. Στο +14 η Βιλερμπάν, ένα μικρό ξέσπασμα της ελληνικής ομάδας για το 47-37, όμως τα πράγματα έμοιαζα μαύρα. Ο Πάντερ έδωσε εν μέρει λύσεις επιθετικά, ο Ρούμπιτ έκανε το 49-39, η άμυνα των Πειραιωτών ήταν κακή αλλά τουλάχιστον ο Πρίντεζης έριξε την διαφορά κάτω από τους 3 (51-42). Για δευτερόλεπτα γιατί ο Λάιτι απάντησε και ο Μιλουτίνοφ με ένα ακόμα ½ από τις βολές μείωσε σε 54-43. Το δεκάλεπτο έκλεισε στο 56-47, οι Ερυθρόλευκοι μείωσαν, χωρις όμως να πείθουν ότι είναι ικανοί για την ανατροπή.

Ο Πάντερ με την έναρξη της τελευταίας περιόδου σκόραρε για το -7 (56-49), ο Λάιτι και πάλι ήταν μόνος στην αδύνατη πλευρά για ένα ακόμα τρίποντο και το 59-49 των γηπεδούχων.

Ο Σπανούλης πέτυχε ένα τεράστιο τρίποντο, ο Κουζμίνσκας χάρισε την μπάλα στην Βιλερμπάν και ο Τέιλορ «εκτέλεσε» για το 62-52. Δύο σερί κακές ενέργειες του Πολ και οι Ερυθρόλευκοι ήταν μία σκέτη απογοήτευση σε άμυνα και επίθεση.

Ο Πρίντεζης με γκολ φάουλ διαμόρφωσε το 64-55, ένα ακόμα τρίποντο του Τέιλορ ήταν μαχαιριά για το Ολυμπιακό, σε μία βραδιά που θα ήθελε να την ξεχάσει.

Οι Ερυθρόλευκοι απλά… κακοποιούσαν το μπάσκετ, η διαφορά ξέφυγε (73-57), ο Παπανικολάου έκλεψε και σκόραρε με κάρφωμα, η ήττα όμως ήταν προ των πυλών.

Τι να κάνει ο Σπανούλης; Ένα του τρίποντο (το τρίτο) έριξε απλά την διαφορά από τους 17 στους 14, ο Ζεκίρι κάρφωσε για το 79-63 και η ομάδα του Πειραιά θα επιστρέψει στην Ελλάδα με μία βαριά ήττα που θα την ακολουθήσει σε όλη την Ευρωλίγκα.

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024