Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παρμενίων : Για πρώτη φορά πρωθυπουργός παρακολουθεί νυχτερινή στρατιωτική άσκηση

Παρμενίων : Για πρώτη φορά πρωθυπουργός παρακολουθεί νυχτερινή στρατιωτική άσκηση

Για πρώτη φορά Πρωθυπουργός - ο Κυριάκος Μητσοτάκης - παρακολούθησε από κοντά νυχτερινή άσκηση των Ενόπλων Δυνάμεων στο πλαίσιο του «Παρμενίωνα».

Για πρώτη φορά Πρωθυπουργός – ο Κυριάκος Μητσοτάκης – παρακολούθησε από κοντά νυχτερινή άσκηση των Ενόπλων Δυνάμεων στο πλαίσιο του «Παρμενίωνα».

Στη Θράκη και τον Εβρο

Και επίσης για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια η νυχτερινή άσκηση του «Παρμενίωνα», που σχεδόν παγίως υλοποιείται στην περιοχή της Θράκης και του Εβρου, πραγματοποιήθηκε υπό την παρουσία δεκάδων δημοσιογράφων, φωτορεπόρτερς και επισήμων. Ηταν δηλαδή «ανοιχτή».

Η προφανής στόχευση της Αθήνας – της κυβέρνησης και των επιτελών του Υπουργείου Αμυνας – ήταν με την πραγματοποίηση της νυχτερινής άσκησης ΤΑΜΣ «Βελισσάριος 2019», στο πεδίο Βολής Αετός, στην Αλεξανδρούπολη, την Πέμπτη το βράδυ, και στο πλαίσιο του «Παρμενίωνα 2019», να σταλεί ηχηρό μήνυμα στην Αγκυρα για την αποτρεπτική ισχύ των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων.

Εν μέσω συνεχών προκλήσεων, παραβιάσεων στο Αιγαίο και παρανομιών στην Κυπριακή ΑΟΖ από την Τουρκία, η Ελλάδα επεδίωξε να καταδειχθεί με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο ότι οι Ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις είναι αποτελεσματικές μέρα και νύχτα. Οτι τα καταφέρνουν με οποιοδήποτε βαθμό δυσκολίας.

Το σενάριο προέβλεπε εισβολή« εχθρικών» δυνάμεων στην περιοχή του Εβρου, νυχτερινές ώρες, και την άμεση αναχαίτισή τους από τις Ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις.

Η απόκρουση του εχθρού

Η απόκρουση του εχθρού έγινε με ομοβροντία πυρών από τα πιο σύγχρονα οπλικά συστήματα που διαθέτει ο Ελληνικός Στρατός. Με πυρά από τα επιθετικά ελικόπτερα Απάτσι, με βολές από το πυροβολικό, από τα άρματα μάχης LEO2Hel, βομβαρδισμό στόχων από μαχητικά F-16.

Και όλα αυτά τη νύχτα, υπό τα βλέμματα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του υπουργού Νίκου Παναγιωτόπουλου, της στρατιωτικής ηγεσίας αλλά και βουλευτών.

Η αποτελεσματική – σε εικόνα και ουσία – απάντηση των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων ολοκληρώθηκε με επιθετική ενέργεια: την κατάληψη ζωτικού εδάφους του «εχθρού».

Μετά το τέλος της άσκησης τόσο ο Πρωθυπουργός όσο και ο υπουργός Αμυνας στάθηκαν στη δύναμη αποτροπής του Ελληνικού Στρατού.

«Διαπίστωσα από κοντά, βράδυ, το αξιόμαχο όλων των μονάδων και των στελεχών. Οι Ενοπλες Δυνάμεις παρατηρούν και επαγρυπνούν. Είναι σε διαρκή ετοιμότητα» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στέλνοντας σαφές μήνυμα στους γείτονες.

«Σε στιβαρά χέρια η άμυνα της χώρας»

Και πρόσθεσε πως η «άμυνα της χώρας βρίσκεται σε στιβαρά χέρια».

Αλλά και ο υπουργός Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος εκθείασε τους συμμετέχοντες στην άσκηση, τονίζοντας πως ήταν μία «εντυπωσιακή επίδειξη των δυνατοτήτων των Ενόπλων Δυνάμεων».

Ο Παρμενίων 2019, η μεγαλύτερη διακλαδική άσκηση των Ενόπλων Δυνάμεων, ολοκληρώνεται την Παρασκευή με την τελική φάση που θα υλοποιηθεί στη Σαμοθράκη.

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024