Την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για προσφορά κτιρίων και τουριστικών καταλυμάτων προς μίσθωση σε πρόσφυγες και μετανάστες, σε μια προσπάθεια να δημιουργηθούν άμεσα νέες θέσεις φιλοξενίας σχολίασε ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Γρηγόρης Τάσιος.

Μιλώντας στον «Θέμα 104,6» ο κ. Τάσιος έκανε λόγο για «ένα μεγάλο εθνικό ζήτημα γιατί είναι πολλοί οι μετανάστες, οι παράτυποι, οι οικονομικοί, στο τέλος είναι πρόσφυγες από,τι φαίνεται. Οι νησιώτες μας πρέπει να νιώσουν καλύτερα και για αυτό χρειάζεται αποσυμφόρηση».

«Θέλουμε να βάλουμε πλάτη αλλά χρειάζεται και προσοχή»

Ωστόσο, επεσήμανε ότι θα πρέπει «να υπάρξει προσοχή γιατί ακόμα έχουμε σεζόν, υπάρχουν σημεία στην Ελλάδα που υπάρχουν ακόμα πληρότητες».

«Θέλουμε να βάλουμε πλάτη αλλά χρειάζεται και προσοχή για να μην χαλάσουμε το βασικό τουριστικό προϊόν.

Οταν κάποιος θα δει ότι εκεί που έχει κλείσει για την επόμενη χρονιά φιλοξενούνται παράτυποι μετανάστες, δεν θα έχει την ίδια διάθεση είτε να κάνει τελικά το ταξίδι, ή θα έχουμε μειωμένες προκρατήσεις», πρόσθεσε.

Το αντίτιμο είναι 12 ευρώ ανά άτομο

Αναφερόμενος στην πρόταση της κυβέρνησης για το αντίτιμο ανά μετανάστη, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, είπε ότι αυτό είναι στα 12 ευρώ χωρίς διατροφή.

Στο ερώτημα πόσες κλίνες ζητήθηκαν, απάντησε ότι «γίνεται πρόσκληση προς τους συναδέλφους αν μπορούν να διαθέσουν τα ξενοδοχεία. Εκτιμώ ότι δύσκολα θα υπάρξει διάθεση κλινών κυρίως σε τουριστικές περιοχές και στον ημιορεινό όγκο, δεν μπορούν να είναι πάρα πολλές γιατί μιλάμε για μικρές μονάδες».

Γράψτε το σχόλιό σας