Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Κ. Μητσοτάκης εγκαινίασε τη νέα μονάδα φυσικού αερίου της Μυτιληναίος ύψους 350 εκατ. ευρώ

Ο Κ. Μητσοτάκης εγκαινίασε τη νέα μονάδα φυσικού αερίου της Μυτιληναίος ύψους 350 εκατ. ευρώ

Το θεμέλιο λίθο στη μεγάλη βιομηχανική επένδυση ύψους 350 εκατ. ευρώ για την κατασκευή εργοστασίου ηλεκτροπαραγωγής με φυσικό αέριο έθεσε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τον Άγιο Νικόλαο της Βοιωτίας.

Προσκλητήριο προς τον επιχειρηματικό κόσμο να εμπιστευτεί ξανά τη χώρα, ως επενδυτικό προορισμό, απηύθυνε ο πρωθυπουργός από το ενεργειακό κέντρο της Mytilineos στον Άγιο Νικόλαο της Βοιωτίας όπου εγκαινίασε τη νέα μονάδα φυσικού αερίου της εταιρείας.

Κυριάκος Μητσοτάκης και Ευάγγελος Μυτιληναίος έβαλαν το θεμέλιο λίθο στη νέα μεγάλη βιομηχανική επένδυση, ύψους 350 εκατ. ευρώ για την κατασκευή του μεγαλύτερου σταθμού ηλεκτροπαραγωγής με καύσιμο το φυσικό αέριο

«Το έργο που θεμελιώνεται στην αρχή της θητείας μιας κυβέρνησης που πιστεύει στην πράσινη ανάπτυξη και λίγο πριν την κατάθεση του νέου αναπτυξιακού κόσμου. Αποτελεί έμπρακτο δείγμα της εμπιστοσύνης του κόσμου των επιχειρήσεων στην κυβέρνηση και έμπρακτη απόδειξη στην αδιαπραγμάτευτη αποφασιστικότητα να ξεμπερδέψουμε το αναπτυξιακό κουβάρι που καθηλώνει τις επενδύσεις ανέφερε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε.

«Αίρονται εμπόδια απλοποιούνται διαδικασίες, ο τόπος έχει πληρώσει διαχρονικά και ακριβά τις ιδεοληψίες που οδήγησαν στη δαιμονοποίηση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Όλα αυτά βρίσκονται πίσω, ήραμε τα capital controls απαλλάσουμε τη βαριά φορολογία, κανείς πια δε θα μπορεί να επικαλείται ανυπέρβλητα εμπόδια, η Ελλάδα μετατρέπεται σε τόπο πολιτικής σταθερότητας και κινήτρων σε έναν τόπο που όλοι αναγνωρίζουν ως φιλικό για τις επενδύσεις»

«Η νέα επένδυση είναι συμβατή με τις τρεις κεντρικές επιλογές της κυβέρνησης που είναι η σταδιακή αντικατάσταση του λιγνίτη, η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας με την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και μειωμένων τιμολογίων ρεύματος και ο περιορισμός της οικονομικής αιμορραγίας που προκαλούν ο εισαγωγές ρεύματος», σημείωσε επίσης στην ομιλία του ο Πρωθυπουργός.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στο σχεδιασμό της κυβέρνησης για απεξάρτηση από το λιγνίτη έως το 2028 που όπως είπε, είναι ένας φιλόδοξος στόχος για την χώρα, όταν άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Γερμανία, σκοπεύουν να αποσύρουν το κάρβουνο από το ενεργειακό τους μείγμα το 2038.

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι συγκροτείται το Εθνικό Συμβούλιο για την ενέργεια και το κλίμα, το οποίο θα εκπονήσει το πρόγραμμα ματάβασης. Υπογράμμισε όμως ότι ειδικά για τις λιγνιτικές περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και της Μεγαλόπολης θα υπάρξει ειδικό master plan με αντισταθμιστικά οφέλη και περιβαλλοντική πρόνοια.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της εταιρείας κ. Ευ. Μυτιληναίος συνεχάρη τον Πρωθυπουργό για την απόφαση της κυβέρνησης, το ποσοστό παραγωγής καθαρής ενέργειας να ενισχυθεί από 20% που είναι σήμερα στο 30% έως το 2030. «Δράττομαι της ευκαιρίας να σας δηλώσω ότι η Μυτιληναίος συντάσσεται με την εθνική προσπάθεια και στο μερίδιο που της αναλογεί δεσμεύεται ότι η βιομηχανική δραστηριότητα θα γίνει και αυτή πράσινη».
Όπως ανακοίνωσε έως το 2030, ο τομέα της μεταλλουργίας της ιστορικής Αλουμίνιο και οι άλλες μονάδες του ομίλου στο εξωτερικό θα ηλεκτροδοτούνται αποκλειστικά από ΑΠΕ, μηδενίζοντας το περιβαλλοντικό αποτύπωμα».

Sports in

Έγραψε ιστορία η Ρεάλ: Μυθικό επίτευγμα για τη «Βασίλισσα»!

Η Ρεάλ πέτυχε κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ καμία άλλη ομάδα στο Champions League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024