Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Καιρός : 7.000 κεραυνοί σε μια μέρα - Συνεχίζεται την Παρασκευή η κακοκαιρία

Καιρός : 7.000 κεραυνοί σε μια μέρα – Συνεχίζεται την Παρασκευή η κακοκαιρία

Περίπου 7.000 κεραυνούς κατέγραψε στην ελληνική επικράτεια το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών - Πώς θα συνεχίσει την Παρασκευή ο καιρός

Ισχυρή καταιγίδα έπληξε την Αττική το μεσημέρι της Πέμπτης, αν και τα πρωινά προγνωστικά στοιχεία, δεν έδιναν την πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδας στη συγκεκριμένη περιοχή.

Παράλληλα, ισχυρές βροχές και καταιγίδες έπληξαν κυρίως τη Δυτική Ελλάδα και δευτερευόντως τη Μακεδονία και τα υπόλοιπα της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου.

Το σύστημα «ΖΕΥΣ» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, κατέγραψε περί τους 7.000 κεραυνούς πάνω από την ελληνική επικράτεια, με 2.300 από αυτούς να εντοπίζονται πάνω από την ξηρά.

Στην εικόνα που ακολουθεί παρουσιάζεται η γεωγραφική τους κατανομή.

Παράλληλα, στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε την εξέλιξη της καταιγίδας στην Αττική από την μετεωρολογική κάμερα που βρίσκεται εγκατεστημένη στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στην Πεντέλη:

Συνεχίζεται την Παρασκευή η κακοκαιρία

Βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα που σε ορισμένες περιπτώσεις θα συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις, αναμένονται αύριο, Παρασκευή.

Εξαίρεση αποτελούν η Κρήτη και τα νοτιότερα τμήματα των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων όπου τα όποια φαινόμενα εκδηλωθούν θα είναι πολύ περιορισμένα. Βαθμιαία από τα βορειοδυτικά ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση με τα φαινόμενα να κινούνται νοτιότερα και ανατολικότερα, ενώ και μέχρι το βράδυ οι καταιγίδες θα περιοριστούν στο Ανατολικό Αιγαίο και στη Θράκη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 9 έως 17 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 12 έως 22, στην Κεντρική Ελλάδα από 16 έως 26 βαθμούς, στην Ήπειρο από 15 έως 25, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 17 έως 26 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 15 έως 28, στα νησιά του Ιονίου από 17 έως 25 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 17 έως 27 βαθμούς, αλλά στη Βόρεια Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 32 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ, ενισχυόμενοι βαθμιαία σε πολλές περιοχές σε σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ και πιθανόν πρόσκαιρα τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ.

Εξαίρεση αποτελούν τα βορειοδυτικά πελάγη όπου θα επικρατήσουν βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 7 μποφόρ. Κατά τη διάρκεια της ημέρας πάντως οι άνεμοι στα περισσότερα τμήματα του Αιγαίου θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων και θα παρουσιάσουν μικρή εξασθένηση. Βορειοδυτικό ρεύμα εντάσεων 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ θα επικρατήσει στο Ιόνιο.

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού για την Παρασκευή:

Αττική

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Σταδιακή βελτίωση από αργά το απόγευμα.
Άνεμοι: Αρχικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση, ενισχυόμενοι το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές με σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές από τις προμεσημβρινές ώρες, οι οποίες αργά τη νύχτα θα περιοριστούν στη Θράκη.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Θρακικό τοπικά 6 μποφόρ. Βαθμιαία και από τα δυτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς μέχρι 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Σταδιακή εξασθένηση από το βράδυ.
Άνεμοι: Αρχικά νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Από αργά το απόγευμα στο Ιόνιο θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 5 με 6 και το βράδυ τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που πιθανώς στη Θεσσαλία να είναι πρόσκαιρα ισχυρές. Σταδιακή βελτίωση τις βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Το βράδυ στα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως τις απογευματινές ώρες οπότε θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ με μικρή εξασθένηση το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στη βόρεια Κρήτη 3 με 4 βαθμούς υψηλότερη.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα από τα βόρεια θα αυξηθούν, θα σημειωθούν τοπικές βροχές οι οποίες βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές στο βορειοανατολικό Αιγαίο και τη νύχτα στις υπόλοιπες περιοχές.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ με μικρή εξασθένηση αργά τη νύχτα.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024