Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ισχυρός σεισμός 5,1 Ρίχτερ στη Ρόδο : Οι εκτιμήσεις των σεισμολόγων

Ισχυρός σεισμός 5,1 Ρίχτερ στη Ρόδο : Οι εκτιμήσεις των σεισμολόγων

Το επίκεντρο ήταν 10 χιλιόμετρα ανατολικά της Ρόδου ενώ το εστιακό βάθος είναι στα 10 χιλιόμετρα, όπως ανέφερε ο σεισμολόγος Ευθύμιος Λέκκας

Ισχυρή σεισμική δόνηση ανοιχτά της Ρόδου σημειώθηκε στις το πρωί. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, η δόνηση ήταν μεγέθους 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Το επίκεντρο ήταν 10 χιλιόμετρα ανατολικά της Ρόδου ενώ το εστιακό βάθος είναι στα 10 χιλιόμετρα, όπως ανέφερε ο σεισμολόγος Ευθύμιος Λέκκας.

Δεν συνδέεται με το ρήγμα της Ανατολίας, πρόσθεσε σημειώνοντας ταυτόχρονα πως είναι να έχουμε μετασεισμούς της τάξεως 4,6 με 4,7 Ρίχτερ.

Ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος μιλώντας στο Θέμα Fm ανέφερε ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας καθώς το επίκεντρο είναι μακριά από κατοικημένες περιοχές.

«Είναι ένας σεισμός που έγινε έντονα αισθητός στην πόλη της Ρόδου και την γύρω περιοχή» δήλωσε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας. Πρόσθεσε ότι δεν υπάρχουν  αναφορές για ζημιές.

Δεν συνδέεται με το ρήγμα της Ανατολίας

«Είναι στο βόρειο τμήμα ενός βυθίσματος τεκτονικού που έδωσε τον σεισμό. Στο νότιο άκρο έδωσε 5,2 σεισμό Ρίχτερ πριν από έναν μήνα» συμπλήρωσε ο κ. Λέκκας και ξεκαθάρισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ότι «οι σεισμοί αυτοί δεν συνδέονται με το ρήγμα της Ανατολίας».

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο εκτός από τη νίκη με ΑΕΚ – Να επισκεφτούμε ξανά αυτό το γήπεδο»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τόνισε πως ο Ολυμπιακός δεν θα συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο εκτός από τη νίκη ενώ υπογράμμισε με... νόημα πως οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να επισκεφτούν ξανά την «Opap Arena».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024