Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ιρλανδία για backstop : Δεν είναι σοβαρή η πρόταση του Τζόνσον

Ιρλανδία για backstop : Δεν είναι σοβαρή η πρόταση του Τζόνσον

«Non-Paper = Non-Starter», σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ιρλανδίας Σάιμον Κόβενι, αναφερόμενος στην εισήγηση που φέρεται να έκανε το Λονδίνο για τα σύνορα της Βόρειας Ιρλανδίας με την Ιρλανδία.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ιρλανδίας Σάιμον Κόβενι παρότρυνε τη βρετανική κυβέρνηση να υποβάλει «σοβαρή» πρόταση στην Ευρωπαϊκή Ενωση, αν θέλει να επιτευχθεί συμφωνία για το Brexit, απορρίπτοντας την εισήγηση που φέρεται να έκανε το Λονδίνο για τα σύνορα της Βόρειας Ιρλανδίας με την Ιρλανδία, που κατ’ αυτόν δεν αποτελεί καν βάση για συζήτηση.

«Κέντρα εκτελωνισμού»

Χθες Δευτέρα, το ιρλανδικό δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο RTÉ μετέδωσε ότι η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον πρότεινε σε non-paper, τεχνικό έγγραφό της, να συγκροτηθούν «κέντρα εκτελωνισμού» και στις δύο πλευρές των συνόρων μετά το Brexit ώστε να αποφευχθεί η ανάγκη να γίνονται έλεγχοι στα σύνορα. Το Δουβλίνο απορρίπτει εδώ και καιρό την ιδέα.

«Non-Paper = Non-Starter», ανέφερε ο Κόβενι σε ανάρτησή του στο Twitter.

«Καιρός για σοβαρή πρόταση»

«Είναι καιρός η ΕΕ να λάβει σοβαρή πρόταση από την κυβέρνηση του ΗΒ για να μπορέσει να επιτευχθεί συμφωνία για το Brexit μέσα στον Οκτώβριο. Η Βόρεια Ιρλανδία και η Ιρλανδία αξίζουν κάτι καλύτερο!», πρόσθεσε ο επικεφαλής της ιρλανδικής διπλωματίας, προφανώς αναφερόμενος στο δημοσίευμα του RTÉ.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024