Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το μήνυμα του Κυριάκου Κενεβέζου: Η Κύπρος είναι κομμάτι της καρδιάς μας

Το μήνυμα του Κυριάκου Κενεβέζου: Η Κύπρος είναι κομμάτι της καρδιάς μας

«Μην λησμονάτε την Κύπρο. Είναι κομμάτι της καρδιάς μας» το μήνυμα του πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας, Κυριάκου Κενεβέζου

«Μια παράκληση. Μην λησμονάτε την Κύπρο. Είναι κομμάτι της καρδιάς μας». Με αυτά τα λόγια ο πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Αθήνα Κυριάκος Κενεβέζος άνοιξε την συναυλία για τα 59 χρόνια από την ανεξαρτησία της κυπριακής δημοκρατίας στο Μέγαρο Μουσικής.

«Η κυπριακή δημοκρατία είναι ένας νέος άνθρωπος στον παγκόσμιο χάρτη. Μόλις 59 χρόνων. Μπορεί να μην έζησε σε μεγάλη έκταση αλλά έζησε με ένταση» σημείωσε στο χαιρετισμό του ο κ. Κενεβέζος για να προσθέσει ότι μέσα από τα προβλήματα και τους αγώνες μάθαμε να είμαστε παρόντες και μα διαμορφώνουμε ένα γίγνεσθαι στην Ανατολική Μεσόγειο, να γινόμαστε κομμάτι συνεργιών και συμμαχιών όχι στη βάση του συμφέροντος αλλά στη βάση των αρχών που ο κυπριακός λαός έμαθε να ζει.

Πέρασαν 59 χρόνια από τότε που η κυπριακή δημοκρατία έγινε ένα νέο κράτος που ίσως να μην αγαπήσαμε τόσο τότε αλλά που σήμερα είναι το δόρυ αποτροπής και η ασπίδα προστασίας για τον αγώνα επανένωση και απελευθέρωσης του νησιού σημείωσε ο κ. Κενεβέζος τονίζοντας ότι επιδιώκουμε λύση στο κυπριακό και μια συμφωνία που να υπηρετεί και να καθορίζει συνθήκες ειρήνης και ασφαλείας. Είναι ντροπή Όπως είπε να λένε ότι οι Κύπριοι δεν θέλουν λύση.

«Διεκδικούμε το αυτονόητο απελευθέρωση και επανένωση με μια λύση που δεν θα αδικεί κανένα. Επιδιώκουμε επανέναρξη συνομιλιών με όρους τέτοιους που δεν θα οδηγήσουν σε νέο ναυάγιο» υπογράμμισε λέγοντας ότι «Ένα νέο ναυάγιο εμάς θα πληγώσει πάλι».

Ξεκαθάρισε ότι στόχος είναι συνομιλίες με προοπτική θετικής κατάληξης καθώς όπως σημείωσε οι Κύπριοι ξέρουνε περισσότερο από όλους τι σημαίνει και ένα νέο ναυάγιο αλλά και τι θα σημάνει και μια καλή κατάληξη.

Παρών στην εκδήλωση ήταν ο υπουργός εξωτερικών Νίκος Δένδιας, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστόπουλου, πρέσβεις, καθώς και εκπρόσωποι της Εκκλησίας.

Τα τραγούδια στη συναυλία «Περί της ακριβής χώρας» ερμήνευσαν ο Βασίλης Λέκκας, ο Κώστας Χριστοδούλου και η Αντρια Σουρούλλα Θεοδώρου.

Sports in

Στη «χρυσή βίβλο» της UEFA o Ολυμπιακός!

Η ομάδα του Πειραιά φιγουράρει πια δίπλα στα μεγαθήρια της Ευρώπης μετά την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ των Νέων.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024