Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κομισιόν : 2.2 εκ. ευρώ στην Ελλάδα για τα Canadair

Κομισιόν : 2.2 εκ. ευρώ στην Ελλάδα για τα Canadair

O γγ Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη συνάντησή του με τον επίτροπο Χρήστο Στυλιανίδη υπέγραψε συμφωνία χρηματοδότησης από την Κομισιόν προς την χώρα μας, ύψους 2.244.477 εκ. ευρώ

Ο Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για θέματα Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων Χρήστος Στυλιανίδης, επισκέφθηκε την έδρα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Χρηματόδοτηση 2.2 εκ. ευρώ για επισκευή Canadair

Στην συνάντηση που ακολούθησε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς υπέγραψε συμφωνία χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή προς την χώρα μας, ύψους 2.244.477 εκ. ευρώ, που εξασφαλίστηκε για την επισκευή δύο Canadair CL 415, τα οποία θα αποτελούν και μέρος της Ευρωπαϊκής Δεξαμενής Πολιτικής Προστασίας.

Επίσης, συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση των φυσικών και τεχνολογικών καταστροφών, καθώς οι προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής καθιστούν περισσότερο από ποτέ απαραίτητη την θωράκιση της Ευρώπης.

«Προτεραιότητα για την Ελλάδα η Πολιτική Προστασία»

«Είχα μια πολύ εποικοδομητική συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας και την εξαιρετική ομάδα του, όπου συζητήσαμε για τα επόμενα βήματα του rescEU, καθώς και για το ρόλο της Ελλάδας στον αναβαθμισμένο Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας» ανέφερε μετά τη συνάντηση ο κ. Στυλιανίδης, ενώ εξέφρασε θερμές ευχαριστίες προς την Ελλάδα εκ μέρους της ΕΕ για την πρόσφατη αποστολή της ανθρωπιστικής βοήθειας στην Αλβανία.

Ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε ότι η Πολιτική Προστασία αποτελεί προτεραιότητα για την νέα διακυβέρνηση, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα σκοπεύει να συμμετάσχει ακόμα πιο ενεργά στον ΕΜΠΠ.

Το παρών έδωσαν επίσης, ο Ειδικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Μάριος-Γεώργιος Καραγιάννης, ο Εθνικός Διοικητής Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου και η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Διεθνών Σχέσεων, Εθελοντισμού – Εκπαίδευσης και Εκδόσεων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, Όλγα Κακαλιάγκου.

Τέλος, σημειώνεται ότι ο Νίκος Χαρδαλιάς θα βρεθεί αύριο στις Βρυξέλλες όπου θα έχει κύκλο επαφών με υψηλόβαθμα στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθώς και με τους Μόνιμους Αντιπροσώπους της Ελλάδας σε ΕΕ και ΝΑΤΟ για θέματα της αρμοδιότητας του και δη για τον μηχανισμό στήριξης RescEU και την συνεργασία με την NSPA (NATO Support and Procurement Agency) αντίστοιχα.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024