Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τραμπ: Οι υποστηρικτές του προσπαθούν να τον «σώσουν» σε τηλεοπτικά πλατό

Τραμπ: Οι υποστηρικτές του προσπαθούν να τον «σώσουν» σε τηλεοπτικά πλατό

Οι υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ εμφανίστηκαν σε πολλές εκπομπές αμερικανικών τηλεοπτικών δικτύων για να υπερασπιστούν τον μεγιστάνα που βρίσκεται σε δύσκολή θέση

Οι υποστηρικτές του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εμφανίστηκαν σήμερα σε πολλές εκπομπές αμερικανικών τηλεοπτικών δικτύων για να υπερασπιστούν τον μεγιστάνα, που βρίσκεται αντιμέτωπος με μια έρευνα για καθαίρεση από τους βουλευτές του Δημοκρατικού Κόμματος. Ταυτόχρονα προσπάθησαν να κατηγορήσουν τον πρώην αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν ότι είναι ένοχος για κατάχρηση εξουσίας.

Ο Ρούντι Τζουλιάνι, ο προσωπικός δικηγόρος του Τραμπ και κεντρικό πρόσωπο στην αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει με αφορμή την ουκρανική υπόθεση, συνέχισε να ισχυρίζεται, χωρίς να παρουσιάζει στοιχεία, ότι ο υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές Τζο Μπάιντεν άσκησε πιέσεις προκειμένου να απολυθεί ένας Ουκρανός εισαγγελέας με στόχο να προστατεύσει τον γιο του.

Ο Τζουλιάνι είπε, επίσης, ότι δεν σκοπεύει να συνεργαστεί με τον βουλευτή Άνταμ Σιφ, που ηγείται της έρευνας σε βάρος του Τραμπ.

«Δεν θα συνεργαστώ με τον Άνταμ Σιφ. Πιστεύω ότι ο Άνταμ Σιφ θα έπρεπε να απομακρυνθεί» επισήμανε ο Τζουλιάνι σε συνέντευξή του στην εκπομπή This Week του ABC.

Οι δηλώσεις αυτές γίνονται ημέρες μετά την έναρξη έρευνας για παραπομπή σε βάρος του Αμερικανού προέδρου, την ώρα που μια δημοσκόπηση του CBS καταδεικνύει ότι το 55% των Αμερικανών υποστηρίζει την προσπάθεια.

Στο κέντρο της έρευνας είναι η αναφορά ενός μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος, που υποστήριξε ότι ο δισεκατομμυριούχος επιχείρησε «να επιζητήσει την παρέμβαση μιας ξένης χώρας στις αμερικανικές εκλογές του 2020».

Ο ανώτατος σύμβουλος του Λευκού Οίκου Στίβεν Μίλερ κατακεραύνωσε την ακεραιότητα του μάρτυρα αποκαλώντας το μέλος των υπηρεσιών πληροφοριών «υπάλληλο του βαθέος κράτους».

«Πιστεύω ότι είναι ατυχές που τα ΜΜΕ συνεχίζουν να περιγράφουν αυτό το πρόσωπο ως μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος, έναν τιμητικό τίτλο που αυτό το πρόσωπο σίγουρα δεν αξίζει» σημείωσε ο Μίλερ στο Fox News Sunday.

«Σε αυτήν την περίπτωση, ο πρόεδρος είναι ο μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος» υπογράμμισε ο ίδιος στο ABC News.

Τι έγινε στην υπόθεση Μπάιντεν

Στις 12 Αυγούστου, μέλος των υπηρεσιών πληροφοριών (της CIA, σύμφωνα με τη New York Times) υπέβαλε καταγγελία με αφορμή την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε στις 25 Ιουλίου ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ με τον ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο «μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος» ακολούθησε κατά γράμμα όσα προβλέπονται από τον νόμο, αναφέροντας «κατεπείγον πρόβλημα»: υποστήριξε ότι ο αμερικανός πρόεδρος χρησιμοποίησε το αξίωμά του για να ζητήσει την παρέμβαση ξένης χώρας στις εκλογές του 2020 στις ΗΠΑ.

Ο γενικός επιθεωρητής Μάικλ Ατκινσον έκρινε αξιόπιστη την καταγγελία και τη διαβίβασε στον DNI Τζόζεφ Μαγκουάιρ. Ο τελευταίος, αφού συμβουλεύτηκε τη νομική υπηρεσία του Λευκού Οίκου και το υπουργείο Δικαιοσύνης, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν υποχρεούται να ενημερώσει το Κογκρέσο και έβαλε την υπόθεση στο αρχείο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024