Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δούκας – Ολυμπιακός 25-29

Δούκας – Ολυμπιακός 25-29

Οι Ερυθρόλευκοι έφυγαν με το διπλό από μία δύσκολη έδρα και διπλασίασαν τις νίκες τους στο φετινό πρωτάθλημα.

Ο Ολυμπιακός επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί απέναντι στον μαχητικό Δούκα και πέτυχε τη δεύτερη νίκη του σε ισάριθμα παιχνίδια στο φετινό πρωτάθλημα.

Οι Πειραιώτες με πρωταγωνιστές τους Τζηρά και Τσίλη επικράτησαν στο Αθλητικό Κέντρο Δαΐς με 29-25 και πέρασαν νικηφόρα από μία δύσκολη έδρα.

Συγκεκριμένα, ο Τζηράς έβαλε 9 γκολ και ήταν ο πρώτος σκόρερ του παιχνιδιού, ενώ ο Τσίλης πέτυχε 8 τέρματα και βοήθησε τα μέγιστα, προκειμένου ο Ολυμπιακός να φύγει με το διπλό από το Μαρούσι.

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με εύστοχο πέναλτι του Δημήτρη Τζηρά στο 1:08 αλλά μέχρι τη συμπλήρωση του πρώτου πενταλέπτου, βρέθηκε πίσω στο σκορ με 4-1. Οι γηπεδούχοι διαχειρίστηκαν το υπέρ τους προβάδισμα φτάνοντας στα 8-5 με πέναλτι του Κρητικού στα 11:44.

Από εκείνο το σημείο ωστόσο ξεκίνησε η «ερυθρόλευκη» αντεπίθεση, που είχε ως αποτέλεσμα την ανατροπή του σκορ. Ο Ολυμπιακός ισοφάρισε με τον Λέμος σε 8-8 στα 14:28 και με τέρμα του Αραπακόπουλου στο 15:02, ανέκτησε το προβάδισμα φτάνοντας στο 8-9.

Στη συνέχεια ο Δούκας έχασε πέναλτι με τον Κρητικό και ο Λέμος διεύρυνε στο 5-0  (από το 8-5) το σερί του Ολυμπιακού δίνοντας για πρώτη φορά «αέρα» δυο τερμάτων. Ο Βραζιλιάνος διαμόρφωσε το 8-10 στα 17:25, υπέρ των Πειραιωτών οι οποίοι ανέβαζαν σταδιακά στροφές.

Η εστία του Ολυμπιακού, παραβιάστηκε μετά από 8 λεπτά με τον Δούκα να μειώνει σε 9-10 (18:58) ενώ ακολούθησε το 10-11 στο οποίο οι παίκτες του Γιώργου Ζαραβίνα απάντησαν με νέο 3-0 σερί, αυξάνοντας το προβάδισμά τους στο +4 για το 10-14 με τον Τσίλη στα 22:50.  Ο ίδιος παίκτης έγραψε στα 29:50 το 13-16, με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο.

Με γκολ του Πολύδωρου με το οποίο πλησίασαν σε 14-16, οι γηπεδούχοι ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο, αλλά ο Ολυμπιακός απάντησε εκ νέου. Με ένα γκολ του Αραπακόπουλου και δυο διαδοχικά του Τσίλη ανέβασε τη διαφορά για πρώτη φορά στο +5 πετυχαίνοντας το 14-19 στα 34:10.

Στα λεπτά που ακολούθησαν ο Ολυμπιακός διαχειρίστηκε το υπέρ του προβάδισμα. Στα 53:30 ο Κρητικός μείωσε σε 22-25 αλλά ο Σπίκιτς με δυο σερί γκολ έγραψε το 22-27 και έφτασε στο τελικό 25-29.

ΑΣΕ Δούκα (Μπούνας): Κρητικός 7, Τόμπρος 2, Παγιάτης, Μάνος, Μανουσέλης 5, Μελετάκος 2, Μπραουδάκης, Πολύδωρος 3, Ντούνης 2, Τότος 3, Γερουλάνος 1, Τζανιδάκης, Μπεκιάρης, Κολλύρης, Μπαλάσκας, Στεφανίτσης

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Ζαραβίνας): Σπίκιτς 2, Μπογκούνοβιτς, Τζηράς 9, Λέμος 3, Μούγιτς, Μάλλιος 4, Κανδύλας, Σανίκης, Μπάγιος, Τινκίρ, Λιάπης, Τσιλιμπάρης, Αραπακόπουλος 3, Μιχαηλίδης, Τσίλης 8, Καρβάτσκι

Ο Γιώργος Ζαραβίνας μετά το τέλος του αγώνα δήλωσε: «Στην έδρα του Δούκα, πάντα οι αγωνιστικές συνθήκες είναι δύσκολες. Μας πήρε σχεδόν μισό ημίχρονο για να προσαρμοστούμε στον αγώνα και να κάνουμε ότι είχαμε πει για να φτάσουμε στη νίκη.

Από κάποια σημεία του παιχνιδιού μας είμαι ευχαριστημένος, ενώ από κάποια άλλα όχι. Αυτή η αναμέτρηση είναι πάρα πολύ χρήσιμη για εμάς, αφού παρόμοιες καταστάσεις θα βρούμε και στην έδρα της Τιμισοάρα. Την εμπειρία του σημερινού αγώνα θα πρέπει να την εκμεταλλευτούμε έτσι να διορθώσουμε τις λεπτομέρειες του παιχνιδιού μας και να γίνουμε πολύ καλύτεροι».

Ο Δημήτρης Τζηράς από την πλευρά του, τόνισε: «Σήμερα είχαμε έναν δύσκολο αγώνα, απέναντι σε μια πολύ μαχητική ομάδα όπως είναι ο Δούκας, στην έδρα του. Στην αρχή του αγώνα μπήκαμε λίγο μουδιασμένοι, αλλά όσο πέρναγε η ώρα, βρήκαμε τα πατήματα μας και καταφέραμε να πάρουμε την νίκη.

Θεωρώ ότι η ομάδα μας έχει ακόμα πολλά περιθώρια βελτίωσης και αγώνες σαν τους σημερινούς, μας κάνουν καλό έτσι ώστε να διατηρούμε υψηλό αγωνιστικό ρυθμό, ενόψει και των Ευρωπαϊκών μας υποχρεώσεων, αρχής γενομένης από το ματς με την Τιμισοάρα, στην Ρουμανία. Η Τιμισοάρα στην έδρα της είναι πολύ σκληρή ομάδα και σήμερα είχαμε την δυνατότητα να παίξουμε ένα παρόμοιο ματς».

Sports in

Ολυμπιακός – Φερεντσβάρος: Κρίσιμη «μάχη» στον Πειραιά, με «φόντο» το Final-4!

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την πανίσχυρη και αήττητη Φερεντσβάρος, την οποία υποδέχεται στο Παπαστράτειο κολυμβητήριο, για την κρίσιμη 4η αγωνιστική των προημιτελικών ομίλων του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024