Ξεχωριστά επιτεύγματα για τον τεχνικό του Παναθηναϊκού Αργύρη Πεδουλάκη και τους δύο παίκτες των «πρασίνων» Ντεσόν Τόμας και Ταϊρίς Ράις, στη νίκη επί της ΑΕΚ χθες στο ΟΑΚΑ.
Αναλυτικά όσα αναφέρει ο ΕΣΑΚΕ στην επίσημη ιστοσελίδα του:
Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ άρχισε με νίκη την προσπάθεια διατήρησης των σκήπτρων του στην Basket League, επικρατώντας της ΑΕΚ και ο Αργύρης Πεδουλάκης έφτασε σε ένα ξεχωριστό, ατομικό επίτευγμα.
Έφτασε τις 251 νίκες καριέρας στο Πρωτάθλημα και με αυτήν έγινε ο 6ος πολυνίκης προπονητής στην ιστορία, από καταβολής Α’ Εθνικής. Ο τεχνικός των “πράσινων” ξεπέρασε τον αείμνηστο Φαίδωνα Ματθαίου, έχοντας όμως 72 περισσότερα παιχνίδια από τον “Πατριάρχη” του ελληνικού μπάσκετ (457 έναντι 385).
Υπάρχει όμως και συνέχεια για τον Πεδουλάκη…
Η χθεσινή νίκη επί της ΑΕΚ, τον κατέστησε 3ο πολυνίκη στην ιστορία του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα. Ήταν η 57η και με αυτήν ξεπέρασε τον Λευτέρη Σούμποτιτς. Παράλληλα ο “Άρτζι” έφτασε τις 43 νίκες κανονικής περιόδου στον “πράσινο” πάγκο, για να ανέβει στην 3η θέση και αυτής της λίστας αφού ξεπέρασε και σε αυτήν τον “Πίξι” (42).
Πέραν των επιτευγμάτων του Πεδουλάκη…
*Ο Ίαν Βουγιούκας έγινε ο 16ος ριμπάουντερ στην ιστορία του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ. Με τα τέσσερα ριμπάουντ που είχε χθες, έφτασε τα 387 και ξεπέρασε κατά ένα τον Στέφαν Λάσμε.
*Ο Ντεσόν Τόμας έκανε το πιο παραγωγικό του παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, σημειώνοντας 26 πόντους. Είχε 21 στον 1ο ημιτελικό των περσινών πλέι οφ απέναντι στο Περιστέρι.
*Ρεκόρ “με το καλημέρα” στην επανεμφάνιση του στην Basket League μετά από εννιά χρόνια, σημείωσε ο Ταϊρίς Ράις. Ο Αμερικανός μοίρασε επτά ασίστ, επίδοση που συνιστά ρεκόρ καριέρας στο ελληνικό Πρωτάθλημα καθώς στη σεζόν 2009-10, είχε φτάσει τέσσερις φορές στις πέντε ασίστ με τον Πανιώνιο.
Η υπερβολική χρήση των smartphones συνδέεται με σημαντικές αλλαγές στον τρόπο που λειτουργεί ο εγκέφαλος, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στη διαχείριση των συναισθημάτων
Ο «Αυτόχειρας» του Νικολάι Έρντμαν σε σκηνοθεσία του Θανάση Θεολόγη κάνει πρεμιέρα στις 17 Απριλίου. Παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο Αλκμήνη.
Η 38η και τελευταία αγωνιστική της Euroleague ξεκαθάρισε την κατάσταση της εξάδας, με τις ομάδες που απομένουν για τα play in να έχουν μπροστά τους -πέρα από τα play off- και μια αρνητική παράδοση…
Ο Ολυμπιακός κατέλαβε την 1η θέση στην κανονική περίοδο της Euroleague και Παναθηναϊκός την 7η. Δείτε πως μπορούν να «πέσουν» μαζί οι δύο «αιώνιοι» στα πλέι οφ της διοργάνωσης.