Εκατοντάδες μέτρα υφασμάτων, με ζωηρά χρώματα και μοτίβα χρησιμοποιεί, η Αμερικανή καλλιτέχνης υφαντικής Αμάντα Μπρόουντερ (Amanda Browder) και μαζί με ομάδες εθελοντών τα ράβει σε τεράστια υφασμάτινα φύλλα που μοιάζουν με καπιτονέ παπλώματα.

Αυτά τα υφασμάτινα φύλλα, η Αμάντα Μπρόουντερ τα τυλίγει στη συνέχεια γύρω από κωδωνοστάσια, τα κρεμάει από αετώματα και μαρκίζες, δίνοντας στον περαστικό τη δυνατότητα μιας καινούριας εμπειρίας, οικείων κτισμάτων.

Δείτε ακόμα – Η ιστορία του Game of Thrones σε μία ταπετσαρία

«Είμαι ερωτευμένη με τη μετασχηματιστική φύση των υλικών και με το πώς ο συνδυασμός του οικείου δημιουργεί αφηρημένες σχέσεις με τον χώρο» εκμυστηρεύεται η κάτοχος δύο μεταπτυχιακών -σε γλυπτική το ένα, σε εγκαταστάσεις το δεύτερο- καλλιτέχνης με από τη Μοντάνα.

«Με ελκύει το να επανεφευρίσκω χρώματα Ποπ Αρτ, εξερευνώντας μετατοπίσεις της κλίμακας και γλυπτικές αντιλήψεις» εξηγεί η Αμάντα Μπρόουντερ, όπως αναφέρει το ΑΠΕ.

Αν και είναι πλέον εγκατεστημένη στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, η τέχνη της απαιτεί να ταξιδεύει συχνά.

Δείτε ακόμα – Εμβληματικοί πίνακες ζωγραφικής φτιαγμένοι από… λουλούδια

Πρόσφατα, η Αμάντα Μπρόουντερ βρέθηκε στο Grand Rapids, στον μεγάλου κύρους οργανισμό ArtPrize, στο Μίσιγκαν των ΗΠΑ. Το πολύπτυχο έργο της – με τίτλο «Καλειδοσκοπικό» – εκτίθεται αυτή την περίοδο σε διάφορες τοποθεσίες γύρω από το Grand Rapids.

Παρακολουθήστε παρακάτω το σχετικό βίντεο: