Κικίλιας : Αναγκαίος ο εμβολιασμός παιδιών και ευπαθών ομάδων ενόψει της εποχικής γρίπης
Στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, στην ενίσχυση των κέντρων Υγείας αλλά και στη διατήρηση των ΤΟΜΥ προσανατολίζεται το υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με όσα δηλώνει ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ»
Στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, στην ενίσχυση των κέντρων Υγείας αλλά και στη διατήρηση των ΤΟΜΥ προσανατολίζεται το υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με όσα δηλώνει ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ».
Ο υπουργός αναφέρει χαρακτηριστικά: «Σκοπεύουμε να ενισχύσουμε με συμβεβλημένους γιατρούς τα πράγματι υποστελεχωμένα Κέντρα Υγείας και ΤΟΜΥ, τα οποία θα αναδιαρθρώσουμε και ομοιογενοποιήσουμε, για να τα κάνουμε πιο αποτελεσματικά».
Ο υπουργός Υγείας, στην ίδια συνέντευξη, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά της ιλαράς, με αφορμή ερώτηση για την πρόσφατη σχετική νομοθέτηση στη Γερμανία:
«Προκειμένου να θωρακίσουμε τη δημόσια υγεία, εξετάζουμε όλα τα ενδεχόμενα» ήταν η απάντηση του υπουργού, η οποία συμπληρώθηκε με νέα έκκληση υπέρ του εμβολιασμού κατά της εποχικής γρίπης:
«Ενώνω τη φωνή μου με την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, τους ιατρικούς συλλόγους σε όλη την Ελλάδα, τους φαρμακευτικούς συλλόγους, καθηγητές και όλους τους ειδικούς επιστήμονες, που μιλούν για την ανάγκη εμβολιασμού των παιδιών, των ευπαθών ομάδων και του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος προφύλαξης απέναντι στην εποχική γρίπη».
Ο Βασίλης Κικίλιας κάνει λόγο και για τη λειτουργία νέων υπηρεσιών επείγουσας ιατρικής, όπως το κέντρο διαχείρισης εγκεφαλικών επεισοδίων. Ο υπουργός Υγείας αναφέρει εν προκειμένω τα εξής: «Δίνουμε προτεραιότητα στην αναβάθμιση των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών, τα οποία θέλουμε να είναι σε πλήρη διασύνδεση με το ΕΚΑΒ, ώστε να αποτελέσουν ένα πλήρες σύστημα επείγουσας φροντίδας. Ενισχύουμε τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και τις Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας που υποστηρίζουν τα βαριά περιστατικά και σχεδιάζουμε άμεσα τη λειτουργία νέων υπηρεσιών, όπως το ολοκληρωμένο κέντρο διαχείρισης εγκεφαλικών επεισοδίων».
- Καύσωνας Ιουνίου: Τουλάχιστον 12.000 επιπλέον θάνατοι στην Ευρώπη
- Μεξικό: Δολοφόνησαν δημοσιογράφο κοντά στο σπίτι του, δίπλα στον γιο του
- Βρετανία: Απαγορεύουν την πώληση σε παιδιά ενεργειακών ποτών με υψηλή περιεκτικότητα σε καφεΐνη
- Πυρκαγιές σαρώνουν τον Καναδά – Ο καπνός πνίγει μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ
- Κολομβία: Ο εκλεγμένος ακροδεξιός πρόεδρος θα μεταφέρει την πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ
- Φλόριντα: Δύο εκτελέσεις σε μία μέρα έπειτα από 60 χρόνια – Ρεκόρ εκτελέσεων σε ένα χρόνο για τον κυβερνήτη Ντε Σάντις
- ΛΔ Κονγκό: Εξαπλώνεται ταχύτερα ο Εμπολα μαζί με τους θανάτους – Δεν υπάρχει εμβόλιο ούτε θεραπεία
- Στο στόχαστρο των ΗΠΑ το λιμάνι Μπαντάρ Αμπάς του Ιράν – Καταστράφηκε πύργος επικοινωνιών και μια γέφυρα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/presley-roozenburg-qXIn8tF6VTI-unsplash-1-315x220.jpg)





































![Επιστήμονες ανακάλυψαν ένα νέο είδος πίθηκου στη ΛΔ του Κονγκό [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Sans-titre-1-10-315x220.jpg)













Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442