Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ερχεται ο γιος του Κοκ

Ερχεται ο γιος του Κοκ

Στο παγκοσμιοποιημένο μας ποδόσφαιρο είδηση για την Ελλάδα ήταν προχθές ότι η Σπόρτινγκ Λισαβόνας βρήκε προπονητή: θα την αναλάβει κάποιος Ζορζ Σιλάς, να του ευχηθούμε να την ξανακάνει μεγάλη και ανταγωνιστική

Είδα την είδηση σε αθλητική εφημερίδα, δεν ήξερα τι έχει συμβεί και ομολογώ ότι παραξενεύτηκα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ «κάποιοι στοχοποιούν τον Τάσο Μητρόπουλο». Γνωρίζοντας λίγο τον παλαίμαχο άσο ομολογώ ότι μου φάνηκε παράξενο. Διάβασα τι συμβαίνει και ησύχασα. Αυτό που ονομάζεται στοχοποίηση δεν είναι παρά η αποδοκιμασία κάποιων διαδικτυακών φίλων του για την παρουσία του σε μια εκπομπή της τηλεόρασης.

Σε μια χώρα που εξαιτίας «στοχοποίησης» άνθρωποι έχουν απολυθεί, δεν μπορούν να βρουν δουλειά, έχουν σε κάποιες περιπτώσεις δει τη ζωή τους να γίνεται αντικείμενο τηλεοπτικών εκπομπών ή έχουν κληθεί από διάφορους πρόθυμους εισαγγελείς μόνο και μόνο για τα ποδοσφαιρικά τους φρονήματα, το να σου γράφουν δέκα άνθρωποι στο Facebook ότι δεν τους άρεσε μια τηλεοπτική σου παρουσία δεν σημαίνει τίποτα.

Παράξενο

Διάβασα και την ανάρτηση που έκανε ο ίδιος ο παλιός ποδοσφαιριστής. Κατάλαβα ότι έχει τα νεύρα του αφού δήλωσε ότι δεν θα δίνει λογαριασμό σε κανένα για το πού πηγαίνει κ.λπ. Αλλά σε αυτή τη ζωή δεν μπορεί δυστυχώς να τα έχουμε καλά με όλους: κάποιοι τις επιλογές μας μπορεί να μην τις εγκρίνουν – δεν είναι παράξενο. Παράξενο, για κάποιο σαν τον Τάσο Μητρόπουλο, είναι να διαμαρτύρεται σε όσους του ασκούν κριτική γιατί πήγε σε μια εκπομπή, στην οποία βρέθηκε για να κάνει κριτική ο ίδιος. Αλλά νομίζω πως θα το συνηθίσει…

Σιλάς

Στο παγκοσμιοποιημένο μας ποδόσφαιρο είδηση για την Ελλάδα ήταν προχθές ότι η Σπόρτινγκ Λισαβόνας βρήκε προπονητή: θα την αναλάβει κάποιος Ζορζ Σιλάς, να του ευχηθούμε να την ξανακάνει μεγάλη και ανταγωνιστική.

Τελικά υπήρξαν κρούσεις από τη Σπόρτινγκ για τον προπονητή του Ολυμπιακού Πέδρο Μαρτίνς και τον προπονητή του ΠΑΟΚ Αμπελ Φερέιρα; Μολονότι είναι κομμάτι δύσκολο να πιστέψουμε τους Πορτογάλους, υπάρχουν κάποια πράγματα που δείχνουν ότι με τον μάνατζερ του προπονητή του ΠΑΟΚ πρέπει να έγινε κάποια συζήτηση. Το λέω γιατί προχθές το βράδυ κυκλοφόρησαν ένα σωρό λεπτομέρειες που είχαν να κάνουν με ρήτρες που υπάρχουν στο συμβόλαιο του Φερέιρα και πιθανά ανταλλάγματα. Μάθαμε π.χ. ότι η Σπόρτινγκ για να τον αποκτήσει ήταν διατεθειμένη να χαρίσει στον ΠΑΟΚ τον Μίσιτς, που από πέρυσι του έχει δώσει δανεικό. Και μόνο αυτό δείχνει πως μια συζήτηση πρέπει να έγινε – αλλιώς αυτά δεν θα κυκλοφορούσαν.

Σιωπή

Υπό αυτό το πρίσμα ενώ δεν μου έκανε εντύπωση η προσπάθεια του Ιβάν Σαββίδη να ξεκόψει κάθε συζήτηση, με προβλημάτισε κομμάτι η εκκωφαντική σιωπή του ίδιου του προπονητή. Περίμενα μια δήλωσή του, με την οποία να τονίζει πως θέλει να μείνει εδώ και πως αρνείται να συζητήσει οτιδήποτε παραμονή του ντέρμπι με την ΑΕΚ – αλλά αυτή δεν έγινε. Που σημαίνει πως μπορεί και το ενδιαφέρον της Σπόρτινγκ να του άρεσε ή τουλάχιστον να κρίνει ότι αυτό προέκυψε την καλύτερη στιγμή. Μοιάζει να είναι και η απάντησή του στην κριτική που του γίνεται για τα προβλήματα της άμυνας, την αστάθεια της απόδοσης κ.λπ. Οταν σε μουρμουράνε δεν υπάρχει τίποτα βολικότερο από μια πρόταση μεγάλης ομάδας. Καλύτερα να συζητάνε για αυτή, παρά για σένα.

ΕCA

Προχθές έγινε γνωστό ότι η κ. Λίνα Σουλούκου, η γενική διευθύντρια του Ολυμπιακού, μπήκε στo διοικητικό συμβούλιο της Εuropian Club Association. Σημαντική η είδηση αλλά όχι από αυτές που προκαλούν κάποια έκπληξη.

Ο Ολυμπιακός έχει χρόνια τώρα σταθερή παρουσία στα διεθνή φόρα, έχει πρόσφατα φιλοξενήσει το συνέδριο της ECA στην Αθήνα και η ίδια η Σουλούκου έχει πλέον ένα μεγάλο δίκτυο γνωριμιών: όχι τυχαία μίλησε κολακευτικά για την παρουσία της ο πρόεδρος Αντρέα Ανιέλι. Μόνο παράγοντας του Ολυμπιακού θα μπορούσε να εκλεγεί σε μια τέτοια θέση: οι άλλες ελληνικές ομάδες δεν παίζουν φέτος καν στην Ευρώπη για να έχουν τέτοιες προτεραιότητες. Εδώ είναι δύσκολο να βρεθεί τρόπος να αντικατασταθεί το κατεστραμμένο χόρτο του ΟΑΚΑ – για ποια ECA να συζητήσει κανείς;

ΟΑΚΑ

Προχθές σας έγραφα για το κατεστραμμένο χόρτο του ΟΑΚΑ, αλλά ξέχασα κάτι σημαντικότερο: πρέπει η νέα διοίκηση του Σταδίου να κάνει ό,τι επιβάλλεται για να πάρει πίσω το γήπεδο το χαμένο του αστέρι από την Επιτροπή Σταδίων της UEFA, ώστε να μπορεί να φιλοξενήσει μελλοντικά κάποιον ευρωπαϊκό τελικό. Ο τελευταίος που φιλοξένησε ήταν το μακρινό 2009 και μέχρι το 2022 δεν θα φιλοξενήσει κανένα, αφού η UEFA ανακοίνωσε τις έδρες. Είναι δύσκολο γήπεδο για ποδόσφαιρο, αλλά αφού το έχουμε που το έχουμε, ας μην το αφήσουμε να γίνει καθεδρικός ναός στην έρημο…

Κλήσεις

Είδα τις πρόσφατες κλήσεις των διεθνών μας από τον ολλανδό προπονητή Τζόνι Φαν τ’ Σιπ και παραδέχομαι ότι ο τύπος μπορεί να μην έχει αποτελέσματα έχει όμως φαντασία. Κάλεσε τον Τριανταφυλλόπουλο, που αγωνίζεται στην Πολωνία, τον Χατζηδιάκο, ένα νεαρό Ελληνα με ολλανδέζα μαμά, που βγάζει το ψωμί του στην Αλκμααρ και θέλει λέει να καλέσει και τον νεαρό Σιρχάουζ, τον γιο του Κορνήλιου που κάποτε είχε υπάρξει παράγοντας της ΑΕΚ, όταν οι μετοχές της Ενωσης ανήκαν στην Νetmed. O Κορνήλιος, τον οποίο όλοι για αδιευκρίνιστους λόγους φώναζαν «Κοκ», αγάπησε τόσο πολύ τη χώρα μας που φρόντισε ο γιος του να πάρει και την ελληνική υπηκοότητα – το παιδί εδώ γεννήθηκε άλλωστε.

Εμαθα μάλιστα ότι ο γιος του Κοκ είναι τρομερά ταλαντούχος και ότι έχει κληθεί και στις μικρές εθνικές ομάδες της Ολλανδίας. Το βρίσκω συγκινητικό και επίκαιρο ενόψει του εορτασμού των διακοσίων χρόνων από την Επανάσταση του 1821: ζούμε την επιστροφή των φιλελλήνων που αυτήν τη φορά θα σώσουν την Εθνική.

Κριτήριο

Από την άλλη, ίσως ο Φαν τ’ Σιπ χρησιμοποιεί στις κλήσεις ένα δικό του κριτήριο το οποίο δεν έχει να κάνει τόσο με τα αγωνιστικά. Πρέπει ο άνθρωπος να τρόμαξε από τις άδειες εξέδρες που είδε στο παιχνίδι της Εθνικής μας με το Λιχτενστάιν στο ΟΑΚΑ και να αποφάσισε από εδώ και πέρα να προσπαθήσει να τραβήξει τον κόσμο κάνοντας διάφορες πρωτότυπες κλήσεις – έτσι κι αλλιώς η Εθνική μας είναι αποκλεισμένη από τα τελικά του Euro.

Iσως ο ολλανδός προπονητής να σκέφτεται πως αν παρατάξει μία ομάδα με βασικούς τον Χατζηδιάκο και τον Σιρχάουζ κι αν στο μεταξύ ανακαλύψει κι άλλα παιδιά φιλελλήνων (τα εγγόνια της Σίριλ Ρέινς π.χ.) τότε υπάρχει μία πιθανότητα για το ματς με τη Βοσνία στο ΟΑΚΑ να υπάρξει ένα κοινό περίεργων που να θέλουν να δουν τι είναι όλοι αυτοί. Δεν τον αδικώ. Μοιάζει πιο πιθανό να πας να δεις τον γιο του Κοκ, παρά αυτούς που έφεραν τη μεγάλη ισοπαλία με το Λιχτενστάιν…

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024