Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ανακαινίζοντας το μπάνιο

Ανακαινίζοντας το μπάνιο

Tips και λύσεις για να αλλάξεις το σπίτι και τη διάθεσή σου

Όσο οι ρυθμοί τις ζωής αλλάζουν και η καθημερινότητα γίνεται πιο απαιτητική, τόσο και εμείς χρειαζόμαστε ένα «καταφύγιο» που θα χαλαρώνουμε στο τέλος της ημέρας ή θα ετοιμαζόμαστε να ριχτούμε στη μάχη της επόμενης. Ένας από αυτούς τους χώρους είναι αδιαμφισβήτητα το μπάνιο του σπιτιού μας. Δεν είναι απλά ο χώρος στον οποίο φροντίζουμε την προσωπική μας υγιεινή, αλλά και ένας χώρος ξεκούρασης και απόλαυσης.

Αν η εικόνα του δικού σας μπάνιου απέχει πολύ από ένα πολυπόθητο προσωπικό spa ή έχει βασικές λειτουργικές ελλείψεις ώστε δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες της οικογένειάς σας, τότε θα πρέπει να εξετάσετε τη λύση της ανακαίνισή του. Η Alpha Bank με το στεγαστικό δάνειο Alpha Ανακαίνιση Κατοικίας και τους ευνοϊκούς του όρους θα σας δώσει όλα τα εργαλεία που χρειάζεστε για να φέρετε εις πέρας αυτό το απαιτητικό project.

Εξετάζουμε τις «υποδομές»

Πρώτο βήμα για κάθε μικρής ή μεγάλης έκτασης παρέμβαση στην κατοικία σας είναι να έχουμε καθορίσει τις ανάγκες μας και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε για να υπάρξουν οι κατάλληλες λύσεις. Στην περίπτωση του μπάνιου, αφού θα προχωρήσουμε σε ανακαίνιση, καλό είναι να εξετάσουμε το θέμα των υδραυλικών.

Όπως όλοι γνωρίζουμε το νερό και ο χρόνος έχουν αρνητικά αποτελέσματα στους σωλήνες και στα υδραυλικά υλικά. Αν έχουν φθαρεί, τότε αυτή είναι η στιγμή για να τα αλλάξετε.

Επιπλέον, αν σε κάποια γωνία δείτε μούχλα, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να υπάρχει πρόβλημα με τη μόνωση του χώρου. Το πρόβλημα αυτό δεν λύνεται με ένα βαψιματάκι, γιατί η μούχλα δημιουργείται από την εσωτερική ή εξωτερική υγρασία και άρα θα την δείτε σύντομα ξανά στον φρεσκοβαμμένο τοίχο σας. Πρέπει να λάβετε πιο σοβαρά μέτρα. Καλέστε έναν ειδικό στις μονώσεις και στεγανοποιήσεις για να σας καθοδηγήσει.

Αξιοποιήστε τον χώρο για να καλύψετε τις ανάγκες σας

Οι ντουζιέρες, τα τελευταία χρόνια, προτιμώνται περισσότερο από τις μπανιέρες κατά τη διάρκεια ανακαινίσεων. Αφενός διότι καταλαμβάνουν λιγότερο χώρο και αφετέρου διευκολύνουν κατά πολύ τη διαδικασία της καθαριότητας. Στην κορυφή των προτιμήσεων του κοινού βρίσκονται οι διάφανες ή ημιδιάφανες καμπίνες που όχι μόνο είναι ιδιαίτερα καλαίσθητες και μοντέρνες, αλλά παράλληλα κάνουν το χώρο να μοιάζει αρκετά μεγαλύτερος απ’ ότι είναι.

Με την παραπάνω αλλαγή ελευθερώνετε ένα πολύ μεγάλο χώρο του μπάνιου σας, τον οποίο μπορείτε να εκμεταλλευτείτε ανάλογα με τις ανάγκες σας. Αν έχετε μια οικογένεια που κάθε πρωί επιδίδεται στον ίδιο πόλεμο, για το… ποιος θα κάνει κράτηση στο μπάνιο και τελικά καταλήγετε να αργείτε όλοι μαζί στις υποχρεώσεις σας, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα δεύτερο νιπτήρα, ούτως ώστε να δώσετε τέλος στις πρωινές περιπέτειες.

Εναλλακτικά, και στην περίπτωση που κατοικείτε σε μεζονέτα ίσως ήρθε η ώρα να σκεφτείτε ένα δεύτερο μπάνιο. Πρόκειται για μια επένδυση, που μπορεί να είναι κοστοβόρα, όμως θα διευκολύνει πολύ την καθημερινότητά σας και είναι σίγουρο ότι δεν θα το μετανιώσετε ποτέ.

Ανακαίνιση σημαίνει επένδυση στο ακίνητό σας

Αντιμετωπίστε την ανακαίνιση του σπιτιού σας ως επένδυση για μια πιο λειτουργική και σύγχρονη κατοικία από φέτος και για πολλά χρόνια. Σύμμαχός σας το στεγαστικό δάνειο Alpha Ανακαίνιση Κατοικίας, που προσφέρει στους ιδιοκτήτες κατοικιών προνομιακή χρηματοδότηση, καθώς για εργασίες μικρής έκτασης από 5.000 έως 15.000 ευρώ δεν χρειάζεται προσημείωση ακινήτου. Η χρηματοδότηση χορηγείται σε δύο ισόποσες δόσεις και ο ενδιαφερόμενος επιλέγει τη διάρκεια αποπληρωμής του δανείου από 3 έως 8 έτη. Για εργασίες μεγαλύτερης έκτασης, η χρηματοδότηση μπορεί να φθάσει έως και 40.000 ευρώ με προσημείωση ακινήτου και την αποπληρωμή του δανείου να ανέρχεται σε έως και 20 έτη.

Επιπλέον, το Alpha Ανακαίνιση Κατοικίας προσφέρει ευνοϊκούς όρους αποπληρωμής του στεγαστικού δανείου. Για παράδειγμα μπορείτε να επιλέξετε περίοδο χάριτος έως και έξι (6) μήνες κατά τη διάρκεια της οποίας μπορείτε να πληρώνετε μόνο τους τόκους του δανείου, ή να επιλέξετε να εξοφλήσετε πρόωρα το δάνειο (μερικώς ή ολικώς) χωρίς επιβάρυνση. Ακόμη βάσει του προγράμματος «Προσαρμόζω τη Δόση μου» των Alpha Δανείων Κατοικίας, μπορείτε ανά πάσα στιγμή να καθορίσετε εσείς τη δόση του στεγαστικού σας δανείου, εάν το εισόδημά σας παρουσιάσει παροδικές μεταβολές. Ακόμη προσφέρονται όλα τα προνόμια του προγράμματος «Προσαρμόζω τη Δόση μου» των Alpha Δανείων Κατοικίας.

 Ακόμη, τo στεγαστικό πρόγραμμα Alpha Ανακαίνιση Κατοικίας συμμετέχει στο Πρόγραμμα Επιβραβεύσεως Bonus. Για κάθε ένα (1) ευρώ δανείου, κερδίζετε δύο (2) Bonus πόντους, τους οποίους μπορείτε να εξαργυρώσετε σε πάνω από 4.000 γνωστές φίρμες οικιακού εξοπλισμού, ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών, αλλά και άλλων εταιριών σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Φτιάξτε το μπάνιο που ονειρεύεστε

Τα πλακάκια 

Το κυριότερο που πρέπει να προσέξετε στην επένδυση του δαπέδου και των τοίχων είναι, αρχικά, το υλικό. Θα πρέπει να αποτρέπει την εισχώρηση του νερού, τόσο στο δάπεδο όσο και στον τοίχο. Επίσης, θα πρέπει να είναι ανθεκτικό στην υγρασία, ώστε να μην ευνοείται η ανάπτυξη μυκήτων και βακτηρίων.

Οι κεραμικές πλάκες είναι ένα υλικό που έχει ανέβει πολύ ψηλά στις προτιμήσεις των καταναλωτών, γιατί ακριβώς ικανοποιεί και τις δύο αυτές ανάγκες. Όσον αφορά το μέγεθος και το σχήμα, κορυφαία τάση είναι η πολύ μεγάλη πλάκα, όπως επίσης και τα εκκεντρικά μοτίβα και σχέδια.

Μια ανερχόμενη τάση που αποκτά το δικό της κοινό τελευταία είναι το ψηφιδωτό σχέδιο σε μωσαϊκό στυλ. Το ψηφιδωτό δημιουργεί μια αίσθηση κομψότητας και πολυτέλειας, ενώ παράλληλα παρέχει το πλεονέκτημα της ευκολίας αφού δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα άλλο για να διακοσμήσετε το χώρο του μπάνιου.

Μια λιγότερο εκκεντρική τάση, που κερδίζει συνεχώς έδαφος είναι η τοποθέτηση επεξεργασμένου μπετόν στο δάπεδο του μπάνιου. Αρκετά πιο λιτό από το ψηφιδωτό, το μπετόν προσδίδει μοντέρνα και καθαρή όψη στο μπάνιο, παραμένοντας εξαιρετικά λειτουργικό.

Ένα ακόμη πολυπόθητο απόκτημα για το σύγχρονο μπάνιο δεν είναι άλλο από το θερμαινόμενο πάτωμα. Το θερμαινόμενο πάτωμα μπορεί να εγκατασταθεί κάτω από τα πλακάκια, βοηθώντας στον έλεγχο της θερμοκρασίας του μπάνιου και δημιουργώντας μια ζεστή επιφάνεια για τα γυμνά πόδια. Σίγουρα πρόκειται για μια πρόσθετη πολυτέλεια, μπορεί, όμως, να αναβαθμίσει αισθητά τη ζωή στο σπίτι, ενώ αποτελεί ένα πολύ ισχυρό χαρτί σε περίπτωση ενοικίασης ή πώλησης της κατοικίας.

Το χρώμα 

Η πρώτη επιλογή χρώματος τοίχου στην ανακαίνιση μπάνιου είναι σταθερά το λευκό. Το λευκό συμβολίζει την καθαριότητα και ταιριάζει με όλα τα στυλ και τα χρώματα στα έπιπλα μπάνιου. Συνήθως, όμως, συνδυάζεται με το μαύρο και το γκρι. Ένα χρώμα που έχει επανέλθει δυναμικά στους τοίχους του μπάνιου είναι το ανοιχτό θαλασσί, που φωτίζει το χώρο και του δίνει λάμψη. Αν θέλετε κάτι πιο εναλλακτικό, επιλέξτε το μωβ και το λιλά.

Τα έπιπλα 

Tα έπιπλα του μπάνιου έχουν ιδιαίτερη σημασία για το χώρο αφού καθορίζουν το στυλ και το ύφος που θέλουμε να δώσουμε στο σύνολο. Εκτός από την αισθητική αυτή λειτουργία, τα έπιπλα του μπάνιου καλύπτουν κυρίως πρακτικές ανάγκες, όπως είναι η αποθήκευση.

Η μοντέρνα διακόσμηση του μπάνιου απαιτεί τη χρήση φυσικών υλικών ώστε να είναι επιτυχημένη. Το ξύλο εξακολουθεί να βρίσκεσαι στην κορυφή των προτιμήσεων για όσους επιθυμούν να ανακαινίσουν το μπάνιο τους. Είναι ευκαιρία να αλλάξετε τα έπιπλα μπάνιου σας για να γίνει πιο σύγχρονο και λειτουργικό. Επιλέξτε εντοιχισμένα ντουλάπια κάτω από το νιπτήρα που δεν πατούν στο δάπεδο. Η τοποθέτηση τους γίνεται κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να δίνουν την ψευδαίσθηση ότι κερδίζεται χώρος.

Ο φωτισμός

Δεν είναι λίγοι αυτοί που κάνουν το λάθος και δίνουν ρόλο… κομπάρσου στο φωτισμό μπάνιου. Το μπάνιο είναι το μέρος όπου ο καλός φωτισμός είναι απολύτως απαραίτητος για είναι λειτουργικός ο χώρος.  Επιπλέον, ένα τρικ για να φωτίσουμε και «μεγαλώσουμε» το χώρο ταυτόχρονα είναι η έξυπνη τοποθέτηση καθρεπτών.

Επιλέξτε τα διακοσμητικά στοιχεία που θα κάνουν το μπάνιο σας ξεχωριστό, αξιοποιώντας τα προνόμια του στεγαστικού δανείου σας. Μην ξεχνάτε ότι τo στεγαστικό πρόγραμμα Alpha Ανακαίνιση Κατοικίας συμμετέχει στο Πρόγραμμα Επιβραβεύσεως Bonus. Μπορείτε να εξαργυρώσετε τους Bonus Πόντους σας σε πάνω από 4.000 γνωστά καταστήματα και να προμηθευτείτε όλα όσα χρειάζεστε για το νέο σας μπάνιο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024