Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι τρομακτικές ιστορίες του Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο γίνονται βιβλίο

Οι τρομακτικές ιστορίες του Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο γίνονται βιβλίο

Ο «παραμυθάς» της μεγάλης οθόνης, άφησε για λίγο στην άκρη την κάμερά του, χαρίζοντας στους θαυμαστές του συγκίνηση και τρόμο με έναν διαφορετικό, αλλά σε κάθε περίπτωση δημιουργικό τρόπο

Με ταινίες όπως «Στη Ραχοκοκαλιά του Διαβόλου», «Ο Λαβύρινθος του Πάνα» αλλά και το πιο πρόσφατο «Τρομακτικές Ιστορίες στο Σκοτάδι» , ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης, Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο, έχει εφεύρει έναν δικό του χαρακτηριστικό τρόπο κινηματογράφησης, που ισορροπεί ανάμεσα σε παιδικά παραμύθια και ταινίες τρόμου, με κοινό παρανομαστή, την αλληγορία, με ιστορικές αναδρομές και ψυχαναλυτικές προεκτάσεις.

Ο Μεξικανός «παραμυθάς» της μεγάλης οθόνης, αποφάσισε πρόσφατα να αφήσει για λίγο στην άκρη την κάμερα και να χαρίσει στους θαυμαστές του συγκίνηση και τρόμο με έναν διαφορετικό, αλλά σε κάθε περίπτωση δημιουργικό τρόπο, εκδίδοντας την πρώτη του συλλογή μικρών ιστοριών τρόμου.

«Όλα αυτά τα χρόνια με ενέπνεε η ανάγνωση μικρών ιστοριών, ιστοριών για φαντάσματα και παραμυθιών. Τώρα έχω το προνόμιο να δημιουργήσω και να μοιραστώ τις δικές μου»  δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γκιγίερμο Ντελ Τόρο, μιλώντας για το συγγραφικό του ντεμπούτο, με την Amazon Original Stories να αναλαμβάνει την έκδοση της συλλογής διηγημάτων του Ντελ Τόρο.

Τα διηγήματα με την υπογραφή του Γκιγίερμο Ντελ Τόρο, θα είναι διαθέσιμα από το 2021 και ως Kindle ebook, αλλά και ως Audible audiobook, χωρίς ωστόσο να έχει γνωστοποιηθεί, αν ο σκηνοθέτης του Χόλιγουντ θα είναι αφηγητής του ακουστικού βιβλίου.

Ο παραμυθένιος κόσμος του Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο

Ο Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο (Guillermo del Toro) γεννήθηκε στο Μεξικό το 1964. Τον μεγάλωσε η γιαγιά του και από πολύ μικρή ηλικία εκδήλωσε ενδιαφέρον για τον κινηματογράφο. Κάπως έτσι άρχισε να ασχολείται με το makeup και τα εφέ δίπλα στον θρυλικό Dick Smith, ενώ συγχρόνως σκηνοθέτησε τις πρώτες του ταινίες μικρού μήκους.

Το σκηνοθετικό του ντεμπούτο έγινε με την ταινία «Cronos», με την οποία απέσπασε το Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής Καννών το 1993. Από τότε, ο Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο, έχει αναδειχτεί σε έναν από τους πιο αναγνωρισμένους διεθνείς σκηνοθέτες και σεναριογράφους.

Στις ταινίες του εύκολα μπορεί κανείς να διακρίνει gothic στοιχεία, αλλά και στοιχεία παιδικών παραμυθιών. Ο Ντελ Τόρο έγινε ιδιαίτερα γνωστός από την ταινία του «Ο λαβύρινθος του Πάνα», η οποία κέρδισε το Βραβείο BAFTA Καλύτερης Μη Αγγλόφωνης Ταινίας.

Το 2017 σκηνοθέτησε την ταινία «Η Μορφή του Νερού», η οποία κέρδισε τον Χρυσό Λέοντα στο Φεστιβάλ της Βενετίας, ενώ για την ίδια ταινία, απέσπασε το Όσκαρ, τη Χρυσή Σφαίρα και το BAFTA, καλύτερης σκηνοθεσίας.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024