Η απόφαση της Ειρήνης Καζαριάν να πρωταγωνιστήσει στο θέατρο συνεχίζει να προκαλεί αντιδράσει!

Μετά τους Γιάννης Μπέζος , Χρυσούλα Διαβάτη  και τον Γίωργο Λιάγκα για το θέμα ρωτήθηκε και η Άννα Φόνσου. Η Άννα Φόνσου το 1997 ίδρυσε με δικό της κεφάλαιο το κοινωφελές ίδρυμα «Το σπίτι του Ηθοποιού» για τη φιλοξενία άπορων ηθοποιών, του οποίου αποτελεί ισόβια πρόεδρο. Κατά καιρούς ανεβάζει θεατρικές παραστάσεις τα έσοδα των οποίων διατίθενται επίσης στο «Σπίτι του Ηθοποιού».

Είναι υπέρ ή κατά να παίζουν νέα άτομα στο θέατρο δίχως σπουδές;

«Μετάνιωσα που ψήφισα να καταργηθεί η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, πρέπει να επανέλθει. Το κάναμε με την προϋπόθεση να έχουν τελειώσει μια σχολή. Δεν έχω αντίρρηση να βγει αυτή η κοπέλα, αλλά να ξέρει τι είναι ο Ίψεν. Εκτός αν ο σκηνοθέτης έχει μια άποψη ότι το «Κουκλόσπιτο» πρέπει να παίζεται από μια κούκλα γυναίκα.»

Θα δει την πολυσυζητημένη παράσταση:

«Δεν ξέρω, θα το δω. Τις βλέπω όλες τις παραστάσεις. Δεν κάθομαι να λέω έτσι. Δεν φτάνει μόνο το ταλέντο στο θέατρο, θέλει και γνώσεις. Νομίζω και αυτή και ο Αγγελόπουλος πρέπει να πάνε στη σχολή γιατί τους χρειαζόμαστε, αρκεί να έχουν ταλέντο και γνώσεις. Αν δεν ξέρεις ποιος είναι ο Ίψεν, ποια εποχή ήταν, τι πολιτική κατάσταση είχε στην πατρίδα του, δεν μπορείς να το παίξεις.Αν είναι καλή η Καζαριάν, θα βγω να της ζητήσω συγγνώμη».

Δείτε την συνέντευξη εδώ: