
Αλπεις: Συναγερμός με παγετώνα στο Mont Blanc – Εκκενώθηκαν σπίτια
Το τμήμα του παγετώνα υπολογίζεται σε 250.000 κυβικά μέτρα πάγου
Συναγερμός έχει σημάνει στην Ιταλία, αφού τμήμα ενός παγετώνα στο Mont Blanc, το υψηλότερο της Ευρώπης, κινδυνεύει να καταρρεύσει.
Συγκεκριμένα, το τμήμα του παγετώνα υπολογίζεται σε 250.000 κυβικά μέτρα πάγου και σύμφωνα με τον δήμαρχο γειτονικής πόλης μπορεί να καταρρεύσει από στιγμή σε στιγμή.
Εκκενώθηκαν σπίτια
Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος σύμφωνα με επίσημες πηγές έδωσε εντολή να κλείσουν δύο δρόμοι και να εκκενωθούν καλύβες στο ύψους 4.800 μέτρων βουνό, αφού ειδικοί είπαν πως ο παγετώνας Πλανπενσιέ κυλάει με αυξανόμενη ταχύτητα, απειλώντας τμήμα της κοιλάδας Φερέ.
«Τα φαινόμενα αυτά δείχνουν άλλη μια φορά πως το βουνό περνά μια περίοδο μεγάλων αλλαγών λόγω κλιματικών παραγόντων, έτσι είναι ιδιαίτερα ευάλωτο», δήλωσε ο Μιζερόκι.
Ιταλός πρωθυπουργός: Η είδηση αυτή πρέπει να μας συνταράξει
Για τον παγετώνα μίλησε ακόμη και ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κοντε στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, όπου ανέφερε πως «η είδηση ότι ένας παγετώνας στο Λευκό Όρος κινδυνεύει να καταρρεύσει είναι μια προειδοποίηση που δεν μπορεί να μας αφήσει αδιάφορους, πρέπει να μας συνταράξει και πρέπει να κινητοποιηθούμε».
- Jay-Z: «Ο πόνος δεν είναι απαραίτητος, αλλά αν τον έχεις χρησιμοποιήσετε τον»
- Ραφήνα: Παράνομη κρίθηκε η απεργία στο λιμάνι – Τα ναυτεργατικά σωματεία επιμένουν στις κινητοποιήσεις
- Θεσσαλονίκη: Μήνυμα κατά της βίας και του εκφοβισμού από τη ΝΔ – Συγκέντρωση στη μνήμη της αδικοχαμένης Β. Νέστορα
- «Πάνω από 15 μέρες είχε πάρει κλίση η πολυκατοικία» – Οι προειδοποιήσεις ενοίκων και οι απαντήσεις των υπευθύνων
- Το fund, το ακίνητο και η αντεπίθεση της Μαρίας Καρυστιανού
- Δημοσκόπηση MEGA: Πολιτική αλλαγή έναντι σταθερότητας ζητά το 60% – Αντίπαλος πόλος της ΝΔ η ΕΛΑΣ του Τσίπρα




