Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τι ζητούν οι ομάδες της Super League 2 για να μην διακοπεί το πρωτάθλημα

Τι ζητούν οι ομάδες της Super League 2 για να μην διακοπεί το πρωτάθλημα

Η Superleague 2 μετά το Δ.Σ έστειλε επιστολή στην ΕΡΤ με την οποία δέχεται μείωση από 12% έως 20% στα τηλεοπτικά και τονίζει ότι δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά της, το πρωτάθλημα θα διακοπεί

Μπορεί στο σημερινό Δ.Σ της Superleague 2 να αποφασίστηκε με ψήφους 7-6 η έναρξη του πρωταθλήματος το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (28-29/09), ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι οι ομάδες αποδέχτηκαν την πρόταση της ΕΡΤ για μείωση 60% στα τηλεοπτικά.

Η διοργανώτρια Αρχή λίγες ώρες μετά το επεισοδιακό Διοικητικό Συμβούλιο, έστειλε επιστολή στην ΕΡΤ με την οποία τονίζει ότι δέχεται να γίνει μείωση ύψους 12% για τις ομάδες που υποβιβάστηκαν από την Σούπερ Λίγκα 1, καθώς και μείωση ύψος 20% για τις υπόλοιπες και αναφέρει ότι αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά της, το πρωτάθλημα θα διακοπεί επ’ αόριστον.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Αξιότιμε κύριε Γαμπρίτσε,

Επί της από 23/09/2019 επιστολής σας, αναφορικά με την παροχή τηλεοπτικών δικαιωμάτων της SUPER LEAGUE 2 προς την ΕΡΤ Α.Ε. για την αγωνιστική περίοδο 2019-2020, σας γνωρίζουμε τα κάτωθι:

ΟΙ ΠΑΕ της SUPER LEAGUE 2 αν και συμμορφώθηκαν άμεσα με τις επιταγές του νέου αθλητικού νόμου, αλλά και της ΕΡΤ Α.Ε., για την αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων, συστήνοντας νέο φορέα, τη SUPER LEAGUE 2, και με βάση τις επιταγές του από 10/08/2018 προσυμφώνου, προβαίνοντας μάλιστα σε οικονομικό προγραμματισμό με αυτά τα δεδομένα, εντούτοις από τη δική σας πλευρά ουδέν πράξατε μέχρι σήμερα για την υλοποίηση υπογραφής οριστικής σύμβασης διάθεσης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, με το φορέα μας, με αποτέλεσμα οι ΠΑΕ να έχουν περιέλθει σε δεινή θέση.

Απ’ ό,τι αντιλαμβάνεσθε, οι μόνοι που δεν ευθύνονται για τη δημιουργηθείσα αυτή κατάσταση, η οποία έχει αντίκτυπο, τόσο στις διοικήσεις των ΠΑΕ, όσο και στους ποδοσφαιριστές αυτών, είναι οι συμμετέχουσες ομάδες της SUPER LEAGUE 2.

Σχετικά με την πρότασή σας και τα ποσά που αναφέρετε σε αυτήν είναι αυτονόητο ότι δεν μπορεί να υιοθετηθεί από καμία ΠΑΕ, διότι δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα των αναγκών των ομάδων και είναι παντελώς μη ρεαλιστική και κατάφωρα άδικη προς τις ΠΑΕ.

Πλην όμως, την ύστατη αυτή στιγμή, ως ένδειξη καλής θέλησης από πλευράς των ΠΑΕ της SUPER LEAGUE 2 και για να βρεθεί μια λύση στο αδιέξοδο , το Δ.Σ. της SUPER LEAGUE 2 με τη σημερινή του απόφαση, της 25/09/2019, αντιπροτείνει τα εξής:

α) Έναρξη του πρωταθλήματος την προσεχή Κυριακή και για το λόγο αυτό σας προσφέρουμε τους αγώνες της 1ης αγωνιστικής (επισυνάπτεται το αγωνιστικό πρόγραμμα) για να επιλέξετε τους αγώνες προς μετάδοση που εσείς επιθυμείτε.

Ως αντάλλαγμα για την παροχή των τηλεοπτικών δικαιωμάτων των ΠΑΕ για την αγωνιστική περίοδο 2019-2020 προς την ΕΡΤ Α.Ε. προτείνουμε:

Α) Για τις ΠΑΕ που δεν έχουν τηλεοπτικό συμβόλαιο και υποβιβάσθηκαν από τη SUPER LEAGUE 1 στη SUPER LEAGUE 2, μείωση σε ποσοστό 12% από το ποσό που αναφέρεται στο από 10/08/2018 προσύμφωνο (μείωση αντίστοιχη με αυτή που υπέστησαν και οι ομάδες της SUPER LEAGUE 1).

Β) Για τις λοιπές ΠΑΕ της SUPER LEAGUE 2, ποσοστό μείωσης 20% από το αναφερόμενο ποσό, στο από 10/08/2018 προσύμφωνο.

Σε αντίθετη περίπτωση που δεν καταστεί δυνατό, να υλοποιηθεί οριστική συμφωνία μεταξύ μας, σύμφωνα με την ανωτέρω πρότασή μας, έως την 1η Οκτωβρίου 2019, βρισκόμαστε στη λίαν δυσάρεστη θέση, να σας γνωρίσουμε ότι, οι αγωνιζόμενες ΠΑΕ αδυνατούν να συνεχίσουν στο πρωτάθλημα , το οποίο και αναστέλλεται επ΄ αόριστον.

Προσβλέποντας σε θετική αντιμετώπιση εκ μέρους σας της ανωτέρω πρότασης και της εν γένει θέσεώς μας, και στα πλαίσια της καλής πίστης, των συναλλακτικών ηθών, αλλά και του καλού έργου και της προσφοράς της ΕΡΤ προς την κοινωνία και τον αθλητισμό γενικότερα, αναμένουμε απάντησή σας.

Είμαστε στη διάθεσή σας, εάν κρίνετε αυτό σκόπιμο, για άμεση συνάντηση.

Με εντολή Δ.Σ.

Για την Ένωση Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Α2 και Β΄ Εθνικής Κατηγορίας

Super League 2 – Football League

Ο Πρόεδρος

Λεωνίδας Λεουτσάκος»

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024