Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Xίος : Παρουσία Πλακιωτάκη άσκηση έρευνας - διάσωσης

Xίος : Παρουσία Πλακιωτάκη άσκηση έρευνας – διάσωσης

Στη Χίο βρέθηκε την Tετάρτη ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, προκειμένου να παρακολουθήσει άσκηση έρευνας και διάσωσης

Στη Χίο βρέθηκε την Tετάρτη ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, προκειμένου να παρακολουθήσει άσκηση έρευνας και διάσωσης η οποία πραγματοποιείται στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ποσειδών».

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση σκοπός της άσκησης η οποία πραγματοποιείται στο πλαίσιο της συνεργασίας του Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ. με τον FRONTEX, είναι η ενίσχυση του συντονισμού και της συνεργασίας μεταξύ των συμμετεχόντων σε συναφούς είδους περιστατικά, η ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών και ο εντοπισμός και η επίλυση τυχόν δυσλειτουργιών.

Το σενάριο της άσκησης εμπεριείχε την διαχείριση ενός περιστατικού έρευνας και διάσωσης στη θαλάσσια περιοχή της Χίου υπό τον συντονισμό του Ε.Κ.Σ.Ε.Δ./Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., τη συνεργασία μεταξύ διαφόρων τύπων πλωτών και εναέριων μέσων, καθώς και τη διαχείριση που χρήζουν ιατρικής βοήθειας.

Μετά το πέρας της άσκησης ο κ. Πλακιωτάκης συνεχάρη τους συμμετέχοντες στην άσκηση και τόνισε ότι «η επιτυχημένη σημερινή άσκηση επιβεβαιώνει το υψηλό επιχειρησιακό επίπεδο αλλά και φρόνημα των στελεχών του Λιμενικού Σώματος που καθημερινά υπερβάλλουν εαυτόν διασφαλίζοντας τα εθνικά και κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας μας, αλλά και την ασφαλή τήρηση και επιτήρηση των θαλασσίων συνόρων μας.

Ήδη υλοποιείται η απόφαση του πρόσφατου ΚΥΣΕΑ, η οποία προβλέπει την ενίσχυση των Λιμεναρχείων του Ανατολικού Αιγαίου τόσο με προσωπικό, όσο και με μέσα, ενώ σε συνεργασία και με τις Ενοπλες Δυνάμεις της χώρας, ενισχύουμε το δίχτυ ασφαλείας των θαλασσίων συνόρων της πατρίδας μας. Επιπλέον, το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ενισχύει και θα ενισχύσει το αμέσως προσεχές διάστημα το Λιμενικό Σώμα και με μέσα, αλλά και με σημαντικό σύγχρονο εξοπλισμό. Αυτή τη στιγμή υλοποιείται ένα πρόγραμμα μεγαλύτερο των διακοσίων εκατομμυρίων ευρώ που βρίσκεται σε φάση υλοποίησης.»

Εν τω μεταξύ στη Βουλή έφερε το θέμα της ενίσχυσης των υπηρεσιών του ΛΣ στο ανατολικό Αιγαίο μετά από σχετικές ανακοινώσεις συνδικαλιστών του Λιμενικού που υπηρετούν στη περιοχή ο βουλευτής Α Πειραιώς και Νήσων της ΝΔ κ. Κώστας Κατσαφάδος ο οποίος σε ερώτηση που κατέθεσε προς τον κ. Πλακιωτάκη επισημαίνει το σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης των υπηρεσιών της Ελληνικής Ακτοφυλακής τη στιγμή που η υπάρχει νέο μεταναστευτικό κύμα από την Τουρκία και ρωτά εάν υπάρχει χρονοδιάγραμμα αποστολής μέσων και προσωπικού στα νησιά του Αιγαίου.

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024