Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΕΣΗΕΑ: Καταδικάζουμε κάθε προσπάθεια φίμωσης των ανθρώπων του Τύπου

ΕΣΗΕΑ: Καταδικάζουμε κάθε προσπάθεια φίμωσης των ανθρώπων του Τύπου

Στη σύλληψη ενός φωτορεπόρτερ προχώρησε η αστυνομία κατά την επιχείρηση της, το πρωί της Δευτέρας, σε κτίριο που τελούσε υπό κατάληψη στα Εξάρχεια.

Για τη σύλληψη του φωτορεπόρτερ Αλέξανδρου Σταματίου κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εκκένωσης κατάληψης στα Εξάρχεια διαμαρτύρεται η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ).

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ, «καταδικάζει κάθε προσπάθεια φίμωσης των ανθρώπων του Τύπου και της Ενημέρωσης».

Σύλληψη φωτορεπόρτερ που κάλυπτε την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στα Εξάρχεια | in.gr

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ  διαμαρτύρεται για  τη σύλληψη του φωτορεπόρτερ Αλέξανδρου Σταματίου από την Αστυνομία με την κατηγορία της «διατάραξης κοινής ησυχίας» και καταδικάζει κάθε προσπάθεια φίμωσης των ανθρώπων του Τύπου και της Ενημέρωσης.

Το αδίκημα που διέπραξε ο συνάδελφος στην πραγματικότητα είχε να κάνει με την παρουσία του κατά τη στιγμή της εκκένωσης κτηρίου στα Εξάρχεια, το οποίο είχε καταληφθεί. Και ενώ επιβεβαιώθηκε πως ο συνάδελφος είναι φωτορεπόρτερ της Εφημερίδας των Συντακτών, η αστυνομία τον συνέλαβε και του πέρασε χειροπέδες.

Πρόκειται για αντισυνταγματική ενέργεια και κατάργηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων στα ΜΜΕ, ώστε να μπορούν να μεταφέρουν την είδηση στους πολίτες.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024