Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τον «φίλο και σύντροφο» Πούτιν επισκέπτεται ο Μαδούρο

Τον «φίλο και σύντροφο» Πούτιν επισκέπτεται ο Μαδούρο

«Σε λίγες ώρες, σήμερα το βράδυ, θα αναχωρήσω για τη Ρωσική Ομοσπονδία για επίσημη επίσκεψη και θα συναντηθώ με τον φίλο μας, τον σύντροφο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν», δήλωσε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο ανακοίνωσε ότι θα αναχωρήσει αργότερα σήμερα για τη Ρωσία προκειμένου να συναντήσει τον «φίλο του» Βλαντίμιρ Πούτιν.

Σε τηλεοπτικό διάγγελμα

«Σε λίγες ώρες, σήμερα το βράδυ, θα αναχωρήσω για τη Ρωσική Ομοσπονδία για επίσημη επίσκεψη και θα συναντηθώ με τον φίλο μας, τον σύντροφο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν», δήλωσε ο Μαδούρο σε τηλεοπτικό του διάγγελμα, χωρίς να διευκρινίσει πόσο διάστημα θα διαρκέσει η επίσκεψή του.

Αντιμέτωπος με τη χειρότερη οικονομική κρίση που βιώνει η λατινοαμερικάνικη χώρα στην πρόσφατη ιστορία της, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας είπε πως θα έχει συναντήσεις με ηγετικά στελέχη «σημαντικών ρωσικών εταιρειών».

Το Κρεμλίνο είχε αναγγείλει την περασμένη εβδομάδα την επίσκεψη Μαδούρο χωρίς να δώσει ημερομηνία.

Η τελευταία επίσκεψή του στη Ρωσία ήταν τον περασμένο Δεκέμβριο οπότε ο σοσιαλιστής πρόεδρος έγινε δεκτός στη Μόσχα από τον Πούτιν.

Τραμπ και Πομπέο

Η πολιτική κρίση στη Βενεζουέλα κλιμακώθηκε στις αρχές του χρόνου, αφότου περισσότερες από 50 δυτικές κυβερνήσεις, με πρώτη αυτήν των ΗΠΑ, τάχθηκαν υπέρ του ηγέτη της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό, αναγνωρίζοντάς τον ως τον μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας.

Κυβερνήσεις ορισμένων χωρών, όπως η Ρωσία και η Κίνα, συνεχίζουν να υποστηρίζουν τον πρόεδρο Μαδούρο.

Παράλληλα, χθες, ο επικεφαλής της διπλωματίας του Γκουαϊδό, ο Χούλιο Μπόρχες, δήλωσε ότι η παρουσία του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο σε συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί αυτήν την εβδομάδα στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ με αποκλειστικό θέμα τη Βενεζουέλα, αποτελεί «ξεκάθαρη ένδειξη» ότι η πίεση προς τον πρόεδρο Μαδούρο θα αυξηθεί.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

LIVE: Λαμία – ΠΑΟΚ

LIVE: Λαμία – ΠΑΟΚ. Παρακολουθήστε live στις 17:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Λαμία – ΠΑΟΚ για την 7η αγωνιστική των play offs της Stoiximan Superleague. Τηλεοπτικά από COSMOTE SPORT 1 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024