Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Brexit : Νέο χτύπημα κατά Τζόνσον - Παράνομη η αναστολή των εργασιών της Βουλής

Brexit : Νέο χτύπημα κατά Τζόνσον – Παράνομη η αναστολή των εργασιών της Βουλής

«Παράνομη, άκυρη και χωρίς καμία συνέπεια» έκριναν οι έντεκα δικαστές του ανώτατου δικαστηρίου την συμβουλή του Τζόνσον προς την Βασίλισσα, για την αναστολή των λειτουργιών της Βουλής των Κοινοτήτων.

Νέο «χτύπημα» δέχθηκε ο Μπόρις Τζόνσον, αυτήν την φορά από την επικεφαλής του ανώτατου δικαστηρίου. «Παράνομη, άκυρη και χωρίς συνέπεια» έκριναν οι έντεκα δικαστές του ανώτατου δικαστηρίου, την συμβουλή του Βρετανού πρωθυπουργού προς την Βασίλισσα, να ανασταλούν οι εργασίες της Βουλής των Κοινοτήτων για πέντε εβδομάδες.

Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα από τους έντεκα δικαστές

Η επικεφαλής του ανώτατου δικαστηρίου έσπευσε να τονίσει ότι η απόφαση του Τζόνσον είχε «ακραίες συνέπειες στα βασικά σημεία της δημοκρατίας» ενώ πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση δεν παρουσίασε καμία δικαιολογία ή λόγο για αυτήν την απόφαση.

Όπως δήλωσε συγκεκριμένα: «η αναστολή ήταν παράνομη, άκυρη και δεν είχε καμία συνέπεια». Οι λειτουργίες της Βουλής δεν έχουν ανασταλεί, σύμφωνα με την επικεφαλής του ανώτατου δικαστηρίου ενώ το τι θα συμβεί από εδώ και στο εξής βρίσκεται στις προθέσεις του προέδρου της Βουλής.

Αμέσως μετά την ομόφωνη απόφαση, ο πρόεδρος της Βουλής Τζον Μπέρκοου με δήλωσή του ζήτησε το άνοιγμα «χωρίς καθυστέρηση» της Βουλής των Κοινοτήτων, δηλώνοντας στο Twitter ότι «θα διαβουλευτώ με τους επικεφαλής των κοινοβουλευτικών ομάδων επειγόντως».

Σημειώνεται ότι η απόφαση του δικαστηρίου, σύμφωνα με την επικεφαλής του ανώτατου δικαστηρίου, «δεν αφορά το πότε και με ποιους όρους το Ηνωμένο Βασίλειο θα αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκη Ένωση αλλά το αν η πρόταση που έκανε ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον στην Βασίλισσα ήταν νόμιμη».

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024