Νέο «χτύπημα» δέχθηκε ο Μπόρις Τζόνσον, αυτήν την φορά από την επικεφαλής του ανώτατου δικαστηρίου. «Παράνομη, άκυρη και χωρίς συνέπεια» έκριναν οι έντεκα δικαστές του ανώτατου δικαστηρίου, την συμβουλή του Βρετανού πρωθυπουργού προς την Βασίλισσα, να ανασταλούν οι εργασίες της Βουλής των Κοινοτήτων για πέντε εβδομάδες.

Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα από τους έντεκα δικαστές

Η επικεφαλής του ανώτατου δικαστηρίου έσπευσε να τονίσει ότι η απόφαση του Τζόνσον είχε «ακραίες συνέπειες στα βασικά σημεία της δημοκρατίας» ενώ πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση δεν παρουσίασε καμία δικαιολογία ή λόγο για αυτήν την απόφαση.

Όπως δήλωσε συγκεκριμένα: «η αναστολή ήταν παράνομη, άκυρη και δεν είχε καμία συνέπεια». Οι λειτουργίες της Βουλής δεν έχουν ανασταλεί, σύμφωνα με την επικεφαλής του ανώτατου δικαστηρίου ενώ το τι θα συμβεί από εδώ και στο εξής βρίσκεται στις προθέσεις του προέδρου της Βουλής.

Αμέσως μετά την ομόφωνη απόφαση, ο πρόεδρος της Βουλής Τζον Μπέρκοου με δήλωσή του ζήτησε το άνοιγμα «χωρίς καθυστέρηση» της Βουλής των Κοινοτήτων, δηλώνοντας στο Twitter ότι «θα διαβουλευτώ με τους επικεφαλής των κοινοβουλευτικών ομάδων επειγόντως».

Σημειώνεται ότι η απόφαση του δικαστηρίου, σύμφωνα με την επικεφαλής του ανώτατου δικαστηρίου, «δεν αφορά το πότε και με ποιους όρους το Ηνωμένο Βασίλειο θα αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκη Ένωση αλλά το αν η πρόταση που έκανε ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον στην Βασίλισσα ήταν νόμιμη».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο