Περίπου ένας στους 12 εργαζόμενους -δηλαδή περίπου 500 υπάλληλοι- του ασφαλιστικού ομίλου Lloyd’s με έδρα το Λονδίνο, έχουν υποστεί σεξουαλική παρενόχληση στους χώρους εργασίας ή έχει υπάρξει αυτόπτης μάρτυρας τέτοιας συμπεριφοράς τον περασμένο χρόνο, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε από την ίδια τη Lloyd’s. Σύμφωνα με τα ευρήματα το ένα τέταρτο των υπαλλήλων έχει υπάρξει αυτόπτης μάρτυρας υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ.

Ο όμιλος, ο οποίος απασχολεί περίπου 45.000 υπαλλήλους στις εταιρείες του, προσπαθεί να βελτιώσει το επίπεδο της συμπεριφοράς των εργαζομένων του στους χώρους του, μετά από τη δημοσιοποίηση της έκθεσης που κάνει λόγο για κρούσματα σεξουαλικής παρενόχλησης και κατανάλωσης αλκοόλ στη διάρκεια της ημέρας.

Σύμφωνα με την έρευνα που έγινε σε δείγμα 6.000 υπαλλήλων, το 8% υπήρξαν αυτόπτες μάρτυρες σεξουαλικής παρενόχλησης τους τελευταίους 12 μήνες και το 24% είδαν να γίνεται «υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ», ενώ το 22% είδαν υπαλλήλους στις εταιρείες του ομίλου να κωφεύουν μπροστά σε κρούσματα ανάρμοστης συμπεριφοράς. Το 60% των ερωτηθέντων στην έρευνα ήταν άνδρες υπάλληλοι και το 90% εργάζονταν στο Λονδίνο.

«Δεν θεωρώ ότι μπορεί κάποιος να αρνηθεί ότι υπάρχει πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί», δήλωσε τηλεφωνικώς στο Reuters ο επικεφαλής της Lloyd’s Τζον Νίαλ προσθέτοντας ότι η δημοσιοποίηση της έρευνας με αυτήν την «ωμή και κακή μορφή της» θα βοηθήσει στο να επέλθει αλλαγή.

Μέτρα αποτροπής λαμβάνει ο όμιλος

Η Lloyd’s έχει ήδη θεσπίσει κυρώσεις για περιπτώσεις κακής συμπεριφοράς, περιλαμβανομένης και της πιθανής ισόβιας απαγόρευσης εισόδου στα γραφεία της στο Σίτυ.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα, λαμβάνει επιπλέον μέτρα έπειτα από την έρευνα. Ανάμεσά τους είναι και η εφαρμογή ενός σχεδίου πρόσληψης ισάριθμων ανδρών και γυναικών υπαλλήλων, η καθιέρωση ενός κώδικα εργασιακής συμπεριφοράς και η θέσπιση μια συμβουλευτικής ομάδας με προεδρεύουσα την Φιόνα Λακ, η οποία είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Lloyd’s.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕSEJ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο