Για το ταξίδι του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Νέα Υόρκη, όπου θα συμμετέχει στη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ για το Κλίμα και στις εργασίες της 74ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών (ΓΣΗΕ), μίλησε στο κεντρικό δελτίο του One Channel o διευθυντής της εφημερίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ», Αντώνης Καρακούσης.

«Ο αμερικάνικος παράγοντας δεν θέλει να χάσει την επαφή με την Τουρκία και να την αφήσει πέσει σε χέρια τρίτων. Ο Τραμπ προσπαθεί συνεχώς να δημιουργεί διαύλους επικοινωνίας με τον τούρκο πρόεδρο, και του δίνει συνεχώς ευκαιρίες» σημείωσε ο κ. Καρακούσης, υπογραμμίζοντας πως ο Τραμπ εκτιμά όποιον έχει τη δυνατότητα να του προσφέρει καλά εμπορικά deals, πράγμα που ο Ερντογάν μπορεί να κάνει μέσω συμφωνιών για στρατιωτικούς εξοπλισμούς.

Αναφερόμενος τώρα στη παρουσία του Κ. Μητσοτάκη, στη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ για το κλίμα, ο κ. Καρακούσης, δήλωσε πως ο πρωθυπουργός, θα έχει την ευκαιρία να συναντήσει Τραμπ και Ερντογάν, αλλά και άλλους ηγέτες για πρώτη φορά, γεγονός που μπορεί να αποτελέσει καλή ευκαιρία για να βρουν τρόπους επικοινωνίας.

Ο κ. Καρακούσης επεσήμανε ωστόσο πως πρόκειται για μία σειρά συναντήσεων που δεν πρέπει να δημιουργούν μεγάλες προσδοκίες, καθώς σε τέτοιες συναντήσεις δεν κλείνονται συμφωνίες, μπορούν ωστόσο να δημιουργηθούν.

Πηγή: onetv.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο