Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Thomas Cook: Σε απόγνωση οι τουρίστες στην Κέρκυρα – Χάος μετά το «κανόνι» της εταιρείας

Thomas Cook: Σε απόγνωση οι τουρίστες στην Κέρκυρα – Χάος μετά το «κανόνι» της εταιρείας

Τεράστια ταλαιπωρία έχει προκαλέσει σε δεκάδες χιλιάδες τουρίστες η πτώχευση της Thomas Cook, καθώς πολλοί από τους πελάτες της παραμένουν «εγκλωβισμένοι», μετά την κατάρρευση της.

Τεράστια ταλαιπωρία έχει προκαλέσει σε δεκάδες χιλιάδες τουρίστες η πτώχευση της Thomas Cook, καθώς πολλοί από τους πελάτες της παραμένουν «εγκλωβισμένοι», μετά την κατάρρευση της.

Ειδικότερα, από το πρωί της Δευτέρας, στην Κέρκυρα καταγράφονται πρωτοφανείς εικόνες.

Η είδηση της χρεοκοπίας της εταιρείας συνοδεύτηκε από ένα «πάγωμα» των δρομολογίων.

Οι βρετανικές Αρχές, σύμφωνα με το corfutvnews.gr, οργανώνουν την επιστροφή 150.000 υπηκόων της χώρας, αριθμός δύο φορές μεγαλύτερος από όταν πτώχευσε η αεροπορική εταιρεία Monarch πριν από δύο χρόνια.

Στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας υπάρχουν στελέχη των Βρετανικών Αρχών, όπου ενημερώνουν τους τουρίστες για τις εξελίξεις αλλά για την αναχώρηση τους.

«Η κυβέρνηση και η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (CAA) δρομολογούν την μεγαλύτερη επιχείρηση επαναπατρισμού πολιτών στην Ιστορία σε περίοδο ειρήνης», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Μεταφορών του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η εταιρεία ανέφερε ότι «παρά τις σημαντικές προσπάθειες» που καταβλήθηκαν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, «οι συζητήσεις μεταξύ των διαφόρων των ενδιαφερόμενων μερών για νέες πηγές πιθανής χρηματοδότησης δεν οδήγησαν σε συμφωνία» τονίζοντας ότι η εταιρεία δεν είχε άλλη επιλογή παρά να προβεί σε ενέργειες για άμεση έναρξη εκκαθάρισης.

Την ίδια στιγμή, η CAA ανακοίνωσε ότι η Thomas Cook, έπαυσε τις λειτουργίες της και όλες οι κρατήσεις, πτήσεις και πακέτα διακοπών της εταιρείας είναι πλέον άκυρες».

Η AlixPartners και η KPMG θα οριστούν ως διαχειριστές των διαφόρων θυγατρικών της εταιρείας.

Μηνύματα οργής στο Twitter

Τις τελευταίες ώρες παρατηρούνται δεκάδες μηνύματα οργής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Twitter, από πελάτες της Thomas Cook.

Δεν είναι λίγοι και εκείνοι που ανεβάζουν φωτογραφίες από το αεροδρόμιο της Κέρκυρας, αποκαλύπτοντας τις τεράστιες ουρές που έχουν σχηματιστεί από τουρίστες που περιμένουν, μάταια, να «πετάξουν» με κάποιο αεροσκάφος της Thomas Cook.

https://twitter.com/EdwardTHardy/status/1176032197792473088?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1176032197792473088&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.iefimerida.gr%2Fellada%2Foyres-kai-akyroseis-stin-kerkyra-thomas-cook

https://twitter.com/michaeltreasure/status/1176043056304414721?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1176043056304414721&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.iefimerida.gr%2Fellada%2Foyres-kai-akyroseis-stin-kerkyra-thomas-cook

Κραυγή αγωνίας από ξενοδόχους

Την ίδια στιγμή, συναγερμός έχει σημάνει και στον ελληνικό τουρισμό από την κατάρρευση της Thomas Cook, η οποία διακινεί εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες στην Ελλάδα και συνεργάζεται με πάνω από 40 ξενοδοχεία. Την ίδια ώρα στο αέρα βρίσκονται περίπου 20.000 εργαζόμενοι ενώ ιδιαίτερα αναστατωμένοι είναι όλοι οι τουριστικοί φορείς στην Ελλάδα καθώς η Thomas Cook, έχει ισχυρή παρουσία και Ελλάδα.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του ελληνικού υπουργείου Τουρισμού, περί τους 50.000 τουρίστες που έχουν έρθει μέσω της Thomas Cook είναι αυτή την στιγμή εγκλωβισμένοι σε προορισμούς ανά την Ελλάδα.

Όσον αφορά τις επιπτώσεις στις ελληνικές επιχειρήσεις, ο βρετανικός οργανισμός θα πληρώσει τη διαμονή των τουριστών από σήμερα και μετά, από την στιγμή δηλαδή κατάρρευσης του τουριστικού κολοσσού.

Είναι προφανές ότι υφίστανται απλήρωτες υποχρεώσεις σε Έλληνες ξενοδόχους και μένει να φανεί το ύψος των ζημιών, το οποίο επί του παρόντος δεν μπορεί να υπολογιστεί και θα είναι υπό διεκδίκηση μέσω της δικαστικής ή άλλης οδού, ανάλογα με τα επόμενα βήματα και τις πρωτοβουλίες που θα ληφθούν και στη Μεγάλη Βρετανία.

Θεοχάρης: Βρισκόμαστε σε ανοικτή επικοινωνία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς

Όπως αναφέρει ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης «βρισκόμαστε σε ανοικτή επικοινωνία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την επίλυση των προβλημάτων που ανακύπτουν από αυτή την εξέλιξη. Ήδη έχει συσταθεί κέντρο επιχειρήσεων στο υπουργείο Τουρισμού προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα, όπως ο επαναπατρισμός των περίπου 50.000 τουριστών που έχουν πακέτα διακοπών από την Thomas Cook και βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη χώρα.

Η διαδικασία επαναπατρισμού των ξένων τουριστών που βρίσκονται στην Ελλάδα μέσω της Thomas Cook έχει ξεκινήσει και τα πρώτα 15 αεροσκάφη φθάνουν σε Ζάκυνθο, Κέρκυρα και Κω. Υπολογίζουμε ότι μέσα στο επόμενο τριήμερο θα επαναπατριστούν περίπου 22.000 τουρίστες».

Η οικονομική κατάρρευση, του Βρετανικού ταξιδιωτικού γραφείου Thomas Cook, αποτελεί δυσάρεστη εξέλιξη για την τουριστική…

Δημοσιεύτηκε από Harry Theoharis στιςΔευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2019

Sports in

Τεράστια επιτυχία για τον Ολυμπιακό: Ξανά πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ οι Έφηβοι!

Οι έφηβοι του Ολυμπιακού αναδείχθηκαν πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ για 8η συνεχή σεζόν!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024