Το «πυθαγόρειο» τριγωνικό σπίτι, όπως υποδηλώνει και το όνομά του, είναι εμπνευσμένο από το πυθαγόρειο θεώρημα και αποτελεί δημιουργία του αρχιτέκτονα Τηλέμαχου Ανδριανόπουλου ενώ έχει βραβευτεί για το τριγωνικό του σχήμα πολλές φορές παγκοσμίως.

Διαμορφωμένο με εξωτερικό τοίχο, που εγγυάται την ασφάλεια των ιδιοκτητών του και μεγάλα συρόμενα παράθυρα, που μόλις ανοίξουν, καταργούν τα όρια εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, αποπνέει έναν αέρα μινιμαλιστικής διάθεσης.

Το αρχιτεκτονικό αυτό πυθαγόρειο έργο βρίσκεται στα Γεράνεια Όρη Κορινθίας, σημείο που επιλέχθηκε από τους ιδιοκτήτες του καθώς όπως αναφέρουν «περάσαμε τη ζωή μας μέσα σε ένα γραφείο».

Το πυθαγόρειο σπίτι εναρμονισμένο απόλυτα με την φύση

Πέραν του τριγωνικού σχήματος, έμπνευση που προέρχεται από το πυθαγόρειο θεώρημα, το κτίσμα είναι απόλυτα εναρμονισμένο με την φύση, καθώς βρίσκεται στην καρδιά ενός ελαιώνα που αποτελείται συνολικά από 600 δένδρα.

Ο δημιουργός του δεν έμεινε όμως σε αυτά αλλά ενσωμάτωσε και εσωτερικά της κατοικίας δέντρα και φυτά, που εξισορροπούν την άγρια φύση του μπετού. Φυτά υπάρχουν και στην οροφή του πυθαγορείου σπιτιού, που διατηρούν τον εσωτερικό του χώρο δροσερό ακόμα και κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Εσωτερικά το σπίτι αποπνέει έναν μινιμαλιστικό αέρα στον ένοικό του. Στις μικρότερες πλευρές του τριγώνου βρίσκεται το σαλόνι, καθώς και η τραπεζαρία αλλά και η κουζίνα, χώροι που «συνεχίζονται» χωρίς να παρεμβάλει ανάμεσά τους τοίχος.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο