Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Επιστρέφουν στην Αθήνα οι θεσμοί - Στο τραπέζι 120 δόσεις και φοροελαφρύνσεις

Επιστρέφουν στην Αθήνα οι θεσμοί – Στο τραπέζι 120 δόσεις και φοροελαφρύνσεις

Tη Δευτέρα αναμένονται οι συζητήσεις στελεχών της κυβέρνησης με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών στο πλαίσιο της τέταρτης μεταμνημονιακής αξιολόγησης.

Οι φοροελαφρύνσεις, οι ρυθμίσεις για τις 120 δόσεις καθώς και ο προϋπολογισμός του 2020 αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο των συζητήσεων με τους επικεφαλής των θεσμών.

Τη Δευτέρα ξεκινάει  η πιο δύσκολη φάση της διαπραγμάτευσης για την τέταρτη μεταμνημονιακή αξιολόγηση με τους θεσμούς η οποία προδιαγράφεται δύσκολη, ενώ η κυβέρνηση δεν έχει περιθώριο για οποιαδήποτε καθυστέρηση.

Στο επίκεντρο θα βρεθούν τα «ποσά» που θα «κλειδώσουν» τον Προϋπολογισμό του 2020, τον οποίο πρέπει να καταθέσει η κυβέρνηση στη Βουλή στις 7 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κυβερνητικές πηγές αισιοδοξούν ότι είναι εφικτός ένας ρυθμός ανάπτυξης έως και 3% το 2020. Θετικές πάντως είναι οι εκτιμήσεις της κυβέρνησης για το ρυθμό ανάπτυξης κυρίως για το 2020.

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γ. Στουρνάρας, μιλώντας στο πανεπιστήμιο Υale, ανέλυσε τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας εκτιμώντας ότι η ανάπτυξη φέτος θα φτάσει το 1,9%. Στο 1,9% του ΑΕΠ «βλέπει» την ανάπτυξη φέτος στη χώρα μας, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας.

Μιλώντας σε εκδήλωση του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, στο Πανεπιστήμιο Γέιλ, προέβλεψε ότι το δεύτερο εξάμηνο φέτος ο ρυθμός μεγέθυνσης της ελληνικής οικονομίας θα ανέλθει στο 2,3% ενώ άνω του 2% θα κινηθεί συνολικά το 2020.

Φοροελαφρύνσεις: Η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς

Στο τραπέζι των θεσµών αναµένεται να βρεθεί ο σχεδιασµός των φοροελαφρύνσεων της επόµενης τετραετίας και το νέο φορολογικό νοµοσχέδιο, η κατάθεση του οποίου βρίσκεται σε εκκρεµότητα.

Τα όρια και τα περιθώρια για τα µέτρα και για το πότε αυτά θα εφαρµοστούν βρίσκονται στην καρδιά των συζητήσεων για τα δηµοσιονοµικά, εν όψει και της κατάθεσης του προσχεδίου του κρατικού προϋπολογισµού για το 2020, το οποίο πρέπει να κατατεθεί στη Βουλή στις 7 Οκτωβρίου.

Διαβάστε επίσης: Τι θα κερδίσουμε από τις αλλαγές στη φορολογία – Ανάλυση στο One Channel

Στο τραπέζι θα βρεθεί και η ρύθµιση για τις 120 δόσεις και η εξέλιξή της µέχρι σήµερα, µε πιθανό αίτηµα για παράτασή της, το οποίο θα αξιολογηθεί από τους θεσµούς σε συνάρτηση µε την πορεία σε όλα τα µέτωπα και στις προβλέψεις για την εξέλιξη των φορολογικών εσόδων τους τελευταίους µήνες του έτους.

Στόχος των θεσμών είναι να συγκεντρώσουν όλα τα απαιτούμενα στοιχεία προκειμένου να διαπιστώσουν εάν η οικονομία συνεχίζει και μετά τις εκλογές να βρίσκεται εντός τροχιάς.

Sports in

Ο Κέιν δεν έχει αντίπαλο στη μάχη για το «Χρυσό Παπούτσι»

Ο Χάρι Κέϊν είναι στην κορυφή της λίστας των κορυφαίων σκόρερ στα γήπεδα της Ευρώπης – Τέταρτος ο Βαγγέλης Παυλίδης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024