Ο ειδικός Διεθνών Σχέσεων καθηγητής Δρ Μιθάτ Μπαϊντούρ ισχυρίζεται ότι οι Αμερικανοί πραγματοποίησαν την επίθεση στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Σαουδικής Αραβίας.

«Διαφωνία Πενταγώνου – Τραμπ»

Σύμφωνα με τον τούρκο αναλυτή, «το Πεντάγωνο δεν συμφωνεί με την πολιτική του Τραμπ στη Μέση Ανατολή και ο λόγος για την επίθεση είναι η επιτάχυνση της παρέμβασης στο Ιράν».

Ο Μπαϊντούρ σχολίασε, στην τουρκική ιστοσελίδα dha.com.tr, τις κοινές περιπολίες των Αμερικανών και των Τούρκων στη Βόρεια Συρία για τη δημιουργία ζώνης ασφαλείας και για την επίθεση στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Aramco στη Σαουδική Αραβία, για την οποία εκτιμά ότι αντανακλά τις διαφωνίες μεταξύ του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του Πενταγώνου.

Ο Τραμπ ακολουθεί πιο ήπια πολιτική έναντι της Τουρκίας, αλλά το αμερικανικό Πεντάγωνο επιμένει ότι πρέπει να επιβληθούν κυρώσεις στην Αγκυρα.

Σε ό,τι αφορά το Ιράν, τόνισε πως «το ισραηλινό λόμπι στις ΗΠΑ είχε προτείνει στον πρώην αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα να επιτεθεί στο Ιράν. Ο Ομπάμα ακολούθησε αντίθετη πολιτική. Τώρα, πιέζουν τον Τραμπ να επιτεθεί στο Ιράν.

«Προεκλογική πολιτική»

»Αλλά, ο Τραμπ, που αυτούς τους μήνες εφαρμόζει προεκλογική πολιτική, θέλει το επόμενο έτος να είναι ο πρόεδρος που κάλεσε το Ιράν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και αυτός που γονάτισε τους Ταλιμπάν, υπαγορεύοντας τους όρους του, προκειμένου να πετύχει δεύτερη εκλογή.

»Στόχος του είναι να ασκήσει την αμερικανική πολιτική χωρίς πόλεμο και αναίμακτα», τονίζει ο Μπαϊντούρ.

Ο ίδιος επισημαίνει ότι δεν βλέπει να προχωρά με τους Αμερικανούς η ζώνη ασφαλείας στη βόρεια Συρία.

Πηγή : echedoros-a.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο