Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σύσκεψη στο Μαξίμου για τον αντικαπνιστικό νόμο

Σύσκεψη στο Μαξίμου για τον αντικαπνιστικό νόμο

Οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη συζήτησαν τις απαραίτητες δράσεις για την πλήρη εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου.

Στο Μέγαρο Μαξίμου βρέθηκαν το πρωί της Παρασκευής ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας και στελέχη της κυβέρνησης, προκειμένου να συζητήσουν με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη τα αναγκαία βήματα για την πλήρη εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σύσκεψη συζητήθηκαν οι άμεσες και μεσοπρόθεσμες δράσεις για τη μείωση του καπνίσματος, η αυστηρή και καθολική εφαρμογή ενός σύγχρονου, σαφούς και πλήρους νόμου κατά του καπνίσματος, καθώς και η προσπάθεια μείωσης των καπνιστών συνολικά που αποτελεί εθνικό στόχο για την κυβέρνηση.

Ποιοι συμμετείχαν

Ειδικότερα, στη συνάντηση συμμετείχαν ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου, Άκης Σκέρτσος, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ο γενικός γραμματέας Συντονισμού Εσωτερικών Πολιτικών, Θανάσης Κοντογεώργης καθώς και ο επικεφαλής επιτροπής εμπειρογνωμόνων για τον έλεγχο του καπνίσματος, καθηγητής Παναγιώτης Μπεχράκης.

Όπως τονίζουν στελέχη της κυβέρνησης, οι έρευνες επιβεβαιώνουν ότι η κοινωνία είναι πιο ώριμη από κάθε φορά για την αποδοχή της απαγόρευσης του καπνίσματος σε όλους τους κλειστούς χώρους.

Παράλληλα, αξιολογήθηκε η πορεία της μεγάλης καμπάνιας για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών που θα παρουσιαστεί το αμέσως επόμενο διάστημα ενόψει της καθολικής εφαρμογής του νόμου.

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024