Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Τι θα κάνει ο Αλέξης στη Ρώμη;

Τι θα κάνει ο Αλέξης στη Ρώμη;

Θα είναι η τέταρτη συνάντηση του Τσίπρα με τον Πάπα τα τελευταία πέντε χρόνια, αλλά η αυριανή έχει ιδιαίτερη σημασία λόγω και των θετικών σχολίων του Ποντίφικα

Την πύλη του Βατικανού, της «Αγίας Έδρας» των Καθολικών, αναμένεται να περάσει αύριο Σάββατο ο Αλέξης Τσίπρας για να συναντήσει τον Πάπα Φραγκίσκο. Η συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με τον επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας θα είναι η τέταρτη τα τελευταία πέντε χρόνια, αλλά η αυριανή έχει ιδιαίτερη σημασία λόγω και των θετικών σχολίων του Ποντίφικα για τον Αλ. Τσίπρα.

Η πρώτη φορά που συναντήθηκαν ήταν το 2014, όταν ο Αλ. Τσίπρας ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισκέφθηκε το Βατικανό, λίγους μήνες πριν από τις εκλογές του 2015 και την εκλογική του νίκη. Η δεύτερη έγινε το 2016, όταν ο Ποντίφικας είχε επισκεφθεί τη Μυτιλήνη μαζί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για να στηρίξουν τις προσπάθειες της Ελλάδας στο προσφυγικό και η τρίτη έγινε πριν δυο έτη στο Βατικανό με την ευκαιρία την παρουσίας τους στην «αιώνια πόλη» για τα 60 χρόνια από τη Διακήρυξη της Ρώμης.

Τον περασμένο Απρίλιο ο Πάπας είχε στηρίξει δημόσια την υποψηφιότητα Τσίπρα για το Νόμπελ Ειρήνης. «Μιλώντας με τον Αλ.Τσίρπα για τους μετανάστες και για τις συμφωνίες να μην τους επιτραπεί η είσοδος, μου μίλησε από καρδιάς και είπε τη φράση: ‘Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι πιο σημαντικά από τις συμφωνίες’. Η φράση αυτή αξίζει το Βραβείο Νόμπελ» είπε σε συνέντευξη που έδωσε σε δημοσιογράφους μέσα στο αεροπλάνο με το οποίο επέστρεφε στη Ρώμη από το Ραμπάτ του Μαρόκου.

Ο Αλ. Τσίπρας θα βρεθεί σήμερα και αύριο στη Ρώμη για να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις του festival του κόμματος Articolo Uno, αλλά και να έχει επαφές με αξιωματούχους από το Δημοκρατικό Κόμμα, το Κίνημα 5 Αστέρων, την Ιταλική Αριστερά και στελέχη που ανήκουν στον ευρύτερο προοδευτικό χώρο.

Στην αποψινή του ομιλία ο πρώην Πρωθυπουργός με τίτλο «Ένα Νέο Προοδευτικό Μέτωπο για την Ευρώπη», θα επαναλάβει ότι χρειάζεται να δημιουργηθεί ένα μεγάλο προοδευτικό ευρωπαϊκό μέτωπο για μια ΕΕ που θα δίνει λύσεις στις προκλήσεις με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπη: τις κοινωνικές ανισότητες, το έλλειμμα δημοκρατίας, την προσφυγική/μεταναστευτική κρίση, αλλά και την κλιματική κρίση και ο στόχος του είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να αποτελέσει γέφυρα ανάμεσα στις δυνάμεις της παραδοσιακής Αριστεράς, της Σοσιαλδημοκρατίας και της Πολιτικής Οικολογίας στην Ευρώπη.

Sports in

Όλα για όλα από τον Ολυμπιακό για την ισοφάριση κόντρα στην Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί την Μπαρτσελόνα στο Game 4 των play offs της Euroleague με στόχο τη νίκη που θα στείλει τη σειρά σε 5ο παιχνίδι στην Βαρκελώνη.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024