Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ανδρεόπουλος: «Άξιζε την πρόκριση στους

Ανδρεόπουλος: «Άξιζε την πρόκριση στους «16» η Ελλάδα»

Ο προπονητής της Εθνικής ομάδας, Δημήτρης Ανδρεόπουλος, τόνισε ότι η γαλανόλευκη έδωσε μεγάλες μάχες και αξίζει να βρίσκεται στους «16» του Eurovolley

Χωρίς να μπορεί να κρύψει την χαρά και την συγκίνησή του για την πρόκριση της Εθνικής ανδρών στους «16» του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, ο ομοσπονδιακός προπονητής Δημήτρης Ανδρεόπουλος θέλησε μέσω της κάμερας της Ε.Ο.ΠΕ. να ευχαριστήσει όλους όσοι έστειλαν μηνύματα στήριξης την ομάδα. Μάλιστα διάβασε ορισμένα από τα μηνύματα που έλαβε και δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο επόμενο παιχνίδι κόντρα στην Ρωσία.

Αναλυτικά: 

«Είναι συγκινητικό αυτό που γίνεται σε αυτή την διοργάνωση. Εκ μέρους όλης της ομάδας θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλη την Ελλάδα για τα μηνύματα συμπαράστασης που λαμβάνουμε, όπως επίσης και Έλληνες δημοσιογράφους που με τα κείμενά τους μας στηρίζουν, μας παρακινούν να πάμε ακόμα ψηλότερα.

Είχα πει πως στον όμιλό μας είναι εξαιρετικά δύσκολο να δημιουργηθούν διασταυρώσεις, γιατί υπήρχαν δύο γκρουπ ομάδων, ούτως ώστε να έχεις κάποιες ελπίδες για την πρόκριση. Όμως αυτό έγινε τελικά και το δώρο το δεχθήκαμε εμείς. Δεν θα έλεγα ότι είναι θείο δώρο, αλλά θεία δίκη. Αξίζαμε να είμαστε στους 16 για την όλη προσπάθεια που έχουμε κάνει, για όλα τα παιχνίδια που παίξαμε και δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό. Κερδίσαμε μάχες, κρίσιμους πόντους και δείξαμε την δύναμή μας. Δεν ήταν καλύτεροι από εμάς οι Πορτογάλοι και οι Ρουμάνοι, αλλά ισάξιοι και γι’αυτό ήρθαν έτσι τα αποτελέσματα. Ανάμεσα στις τρεις αυτές ομάδες εμείς είχαμε το δυσκολότερο πρόγραμμα.

Έπρεπε να διαχειριστούμε τρία πολύ δύσκολα παιχνίδια στην αρχή και αυτό σήμαινε ότι γνωρίζαμε τα αποτελέσματα. Έπρεπε να διαχειριστούμε τις δυσκολίες που θα είχαμε, αλλά ευνοηθήκαμε στο παιχνίδι με την Ρουμανία γιατί είχαμε ρεπό. Αντίθετα ήταν δύσκολη η θέση μας με την Πορτογαλία, γιατί προερχόμασταν από παιχνίδι και αυτή είχε ρεπό. Οι ισορροπίες αυτές που είναι ανάμεσα σε ισοδύναμες αλλάζουν πολύ εύκολα. Κάθε πόντος μέτρησε και στο τέλος το αξίζαμε».

Για την Ρωσία: «Για εμάς δεν αλλάζει κάτι. Από την πρώτη μέρα που γνωριστήκαμε πέρυσι στην Κάρυστο μέχρι σήμερα. Κάθε μέρα είναι ξεχωριστή και μοναδική. Καλούμαστε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, έχουμε ένα παιχνίδι ακόμα μπροστά μας και θα προετοιμαστούμε όσο καλύτερα μπορούμε. Θα διεκδικήσουμε όπως πάντα τη νίκη».

Τι έκανε μόλις έμαθε ότι η Εθνική προκρίθηκε: «Δεν χρειάζεται να το πούμε αυτό (γέλια). Σκέφθηκα θεία δίκη. Για τον μεγάλο αγώνα των αθλητών μου και το άξιζαν. Έχουν δώσει ό,τι έχουν. Φυσικά περιμένουμε και άλλα, μπορούμε να δώσουμε περισσότερα αλλά η έκβαση της πρόκρισης ήταν θεία δίκη».

Αν είναι η καλύτερή του στιγμή στην προπονητική του καριέρα: «Εδώ μιλάμε για Εθνική ομάδα και είναι ότι καλύτερο μπορεί κάποιος να ζήσει. Νομίζω έχουμε γεμίσει περηφάνια αυτές τις ημέρες και ακόμα περισσότερο τώρα».

Για τα μηνύματα που έχει λάβει: «Ο Χαράλαμπος έστειλε μήνυμα εχθές στην κοινή συνομιλία που έχουμε, στον μπαμπά σπάνια στέλνει (γέλια). Τον περισσότερο κόσμο που έχει στείλει μηνύματα δεν τον γνωρίζω, είναι άνθρωποι του βόλεϊ και τους ευχαριστούμε. Γι’αυτό και ξεκίνησα ευχαριστώντας τους».

Μερικά από αυτά είναι:

«Ε ναι, χρειάζεται και τύχη. Η ζωή και όποιος προσπαθεί δικαιώνεται. Συγχαρητήρια και καλή συνέχεια για την οκτάδα και την τετράδα. Γιατί όχι;».

«Συνεχίστε την πορεία σας όποιο πιο μακριά γίνεται. Το αξίζετε».

«Καλή συνέχεια παλικάρια, μπορείτε να κάνετε ακόμα μεγαλύτερα πράγματα».

«Χρειάζεται και η τύχη. Προχώρα κόουτς εσύ και η ομάδα».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024