Να πάρει αποστάσεις από τα όσα δήλωσε νωρίτερα, επιχείρησε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μπάμπης Παπαδημητρίου, λίγες ώρες μετά τη δήλωση που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων περί «απαράδεκτα φθηνού νερού».

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 ο κ. Παπαδημητρίου ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει κανένα θέμα αύξησης της τιμής του νερού.

«Νομίζω ότι υπάρχει μια πενία στην αντιπολίτευση και στα επιχειρήματα που αναζητούν» είπε ο κ. Παπαδημητρίου και συμπλήρωσε πως «Είπα αυτό σε ένα ενδιαφέρον περιβάλλον συζήτησης… Είναι κακό να παίρνουμε ένα κομματάκι. Είναι προφανές ότι δεν υπάρχει θέμα αύξησης των τιμών. Όμως υπάρχει ένα τεράστιο θέμα σπατάλης».

Σε ερώτηση για το «τι νόημα είχε τότε η τοποθέτηση», ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος απάντησε ότι: «όταν δεν υπάρχει καλή ποιότητα νερού, όταν οι δήμοι δεν φροντίζουν ώστε οι δημότες να προσέχουν να μη σπαταλούν και αφήνουν να τρέχει το νερό, εκεί υπάρχει ένα θέμα καλής τιμολόγησης. Σε αυτές τις περιπτώσεις η τιμή είναι ένα φόβητρο και πρέπει να λειτουργήσει ως τέτοιο! Στην Επιτροπή κατάλαβαν όλοι ποια είναι η συζήτηση. Κατά τα άλλα είναι πολιτική σπέκουλα…».

«Κανένα θέμα αύξησης της τιμής»

Στη συνέχεια ερωτηθείς για το αν είναι υπέρ της αύξησης της τιμής του νερού και αν αυτό είναι προαναγγελία ιδιωτικοποίησης του ξεκαθάρισε πως «πρώτον δεν είμαι αρμόδιος για να αναγγείλω κάτι τέτοιο. Αλλά από ό, τι γνωρίζω -και γνωρίζω πολλά- δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Θέμα σπατάλης όμως υπάρχει. Σε αυτό αναφερόμουν και εκεί πιστεύω ότι πρέπει να υπάρξουν αλλαγές. Το νερό είναι πολύτιμο και δεν πρέπει να το σπαταλάμε.

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ

«Θα ευχόμουν οι συνάδελφοί μου να ενδιαφέρονταν περισσότερο για τα της επιτροπής… Και πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε αυτό, ότι έχουμε πολύ κακή διαχείριση των υδάτινων πόρων. Δεν χρειάζεται πολιτική σπέκουλα σε αυτά τα θέματα» διευκρίνισε και υπογράμμισε πως δεν είναι «λαγός» μιας ενδεχόμενης απόφασης για αύξηση της τιμής του νερού, ο Μπάμπης Παπαδημητρίου τόνισε: «Δεν είμαι λαγός και δεν χρειάζεται αυτή η συζήτηση. Να σοβαρευτούμε κιόλας».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο