Κοινός τόπος των έργων που θα επιδειχθούν στο τετραήμερο φεστιβάλ ανεξάρτητου design Materia 2019 είναι η μεσογειακή ταυτότητα, κάτι που εμπνέει τους δημιουργούς να πάνε πέρα από την παραγωγή και την κατασκευή και να βρεθούν, θεματικά, κοντύτερα στη θύμηση και το βίωμα.

Μετά από την επιτυχία των τριών προηγούμενων, το φετινό φεστιβάλ θα φιλοξενηθεί από τις 19 έως τις 22 Σεπτεμβρίου στο ιστορικό συγκρότημα Σαν Τζοβάνι, στο Καταντζάρο, την πρωτεύουσα της Καλαβρίας.

Δείτε επίσης – Ιστορίες σχεδιαστικής τρέλας: Αντικείμενα που δοκιμάζουν τη λογική

«Πλέον, δεν μιλούμε για αντικείμενα αλλά για κόσμους και δημιουργούς που φαντάζονται» τόνισε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ, Αντόνιο Αρικό. «Τα τεχνουργήματα δεν είναι, πια, οι αληθινοί πρωταγωνιστές αλλά απλά εργαλεία που μας επιτρέπουν να επικαλεστούμε και να υλοποιήσουμε ευρύτερα θέματα» πρόσθεσε.

Στο Materia 2019 θα εξερευνηθούν θέματα, όπως το φολκλόρ, ο μεσογειακός πολιτισμός και το καθημερινό, μέσω εγκαταστάσεων και περφόρμανς με στόχο να αναδειχθεί η δουλειά νέων ανεξάρτητων designers.

«Με το φετινό φεστιβάλ θέλουμε να εστιάσουμε σε «είδωλα» που σχετίζονται με τον κόσμο του design που θέλει να απομακρυνθεί από τον κόσμο των εκθέσεων προϊόντων. Να εστιάσουμε περισσότερο στη διασκέδαση, σε λειτουργίες επικοινωνίας που αποσκοπούν να αφηγηθούν τη γοητεία ενός τόπου – σ’ αυτή την περίπτωση, της Καλαβρίας – ο οποίος έχει και ανάγκη και καθήκον να αντλήσει από την κουλτούρα της ταυτότητάς του, μιας ταυτότητας που κινδυνεύει να γίνει αόρατη σε όλους» εξήγησε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ.

Επιπλέον, το φετινό φεστιβάλ θα είναι φεστιβάλ των γυναικών designers, δεδομένου ότι αυτές ηγούνται του ιταλικού σύγχρονου ντιζάιν. Ανάμεσα στις συμμετοχές, οι επισκέπτες θα βρουν τις Φοντάνα Καστιλιόνι, Σάρα Ρικιάρντι και Άστριντ Λούλιο.

Δείτε επίσης – Ένα δεύτερο φεγγάρι φώτισε τον ουρανό της Μαδρίτης

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο