Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η μεσογειακή ταυτότητα στο φεστιβάλ design Materia 2019

Η μεσογειακή ταυτότητα στο φεστιβάλ design Materia 2019

Στο φεστιβάλ Materia 2019 θα εξερευνηθούν θέματα, όπως το φολκλόρ, ο μεσογειακός πολιτισμός και το καθημερινό, μέσω εγκαταστάσεων και περφόρμανς με στόχο να αναδειχθεί η δουλειά νέων ανεξάρτητων designers.

Κοινός τόπος των έργων που θα επιδειχθούν στο τετραήμερο φεστιβάλ ανεξάρτητου design Materia 2019 είναι η μεσογειακή ταυτότητα, κάτι που εμπνέει τους δημιουργούς να πάνε πέρα από την παραγωγή και την κατασκευή και να βρεθούν, θεματικά, κοντύτερα στη θύμηση και το βίωμα.

Μετά από την επιτυχία των τριών προηγούμενων, το φετινό φεστιβάλ θα φιλοξενηθεί από τις 19 έως τις 22 Σεπτεμβρίου στο ιστορικό συγκρότημα Σαν Τζοβάνι, στο Καταντζάρο, την πρωτεύουσα της Καλαβρίας.

Δείτε επίσης – Ιστορίες σχεδιαστικής τρέλας: Αντικείμενα που δοκιμάζουν τη λογική

«Πλέον, δεν μιλούμε για αντικείμενα αλλά για κόσμους και δημιουργούς που φαντάζονται» τόνισε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ, Αντόνιο Αρικό. «Τα τεχνουργήματα δεν είναι, πια, οι αληθινοί πρωταγωνιστές αλλά απλά εργαλεία που μας επιτρέπουν να επικαλεστούμε και να υλοποιήσουμε ευρύτερα θέματα» πρόσθεσε.

Στο Materia 2019 θα εξερευνηθούν θέματα, όπως το φολκλόρ, ο μεσογειακός πολιτισμός και το καθημερινό, μέσω εγκαταστάσεων και περφόρμανς με στόχο να αναδειχθεί η δουλειά νέων ανεξάρτητων designers.

«Με το φετινό φεστιβάλ θέλουμε να εστιάσουμε σε «είδωλα» που σχετίζονται με τον κόσμο του design που θέλει να απομακρυνθεί από τον κόσμο των εκθέσεων προϊόντων. Να εστιάσουμε περισσότερο στη διασκέδαση, σε λειτουργίες επικοινωνίας που αποσκοπούν να αφηγηθούν τη γοητεία ενός τόπου – σ’ αυτή την περίπτωση, της Καλαβρίας – ο οποίος έχει και ανάγκη και καθήκον να αντλήσει από την κουλτούρα της ταυτότητάς του, μιας ταυτότητας που κινδυνεύει να γίνει αόρατη σε όλους» εξήγησε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ.

Επιπλέον, το φετινό φεστιβάλ θα είναι φεστιβάλ των γυναικών designers, δεδομένου ότι αυτές ηγούνται του ιταλικού σύγχρονου ντιζάιν. Ανάμεσα στις συμμετοχές, οι επισκέπτες θα βρουν τις Φοντάνα Καστιλιόνι, Σάρα Ρικιάρντι και Άστριντ Λούλιο.

Δείτε επίσης – Ένα δεύτερο φεγγάρι φώτισε τον ουρανό της Μαδρίτης

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024