Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Βοήθεια στο Σπίτι: Επιτάχυνση της κυβέρνησης για 2.900 προσλήψεις

Βοήθεια στο Σπίτι: Επιτάχυνση της κυβέρνησης για 2.900 προσλήψεις

Εντός του 2019 αναμένεται να υπάρξει η προκήρυξη για τις προσλήψεις ενώ αυτό το διάστημα ολοκληρώνεται η καταγραφή των εργαζομένων

Την επιτάχυνση των διαδικασιών που αφορούν σε 2.900 προσλήψεις μόνιμων εργαζομένων για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» αποφάσισε η κυβέρνηση.

Εντός του 2019 αναμένεται να υπάρξει η προκήρυξη για τις προσλήψεις ενώ αυτό το διάστημα ολοκληρώνεται η καταγραφή των εργαζομένων που υπάρχουν ώστε να διαφανεί που υπάρχουν οι μεγαλύτερες ανάγκες για προσλήψεις.

Χθες, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος συναντήθηκε με εκπροσώπους των εργαζομένων. Επειδή οι διαδικασίες εξαρτώνται από το ΑΣΕΠ, ο κ. Θεοδωρικάκος , σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έδωσε χρονοδιάγραμμα για την μόνιμη πρόσληψη των εργαζομένων, τόνισε ωστόσο ότι δεν θέλει να υπάρξει κενό πρόγραμμα.

Γι’ αυτό το λόγο τόνισε ότι έχουν έχουν εξασφαλισθεί στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους  62,5 εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να υλοποιηθούν όσα προβλέπει και η τροπολογία που ψηφίσθηκε ομόφωνα από τη Βουλή τον περασμένο Δεκέμβριο για παραμονή στην εργασία όλων των σημερινών εργαζόμενων στο πρόγραμμα, έως ότου ανακοινωθούν οι οριστικοί πίνακες από το ΑΣΕΠ.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών εξέφρασε την βούληση να ενισχυθεί και να αναβαθμιστεί το Βοήθεια στο Σπίτι ώστε να καταστεί βασική δομή στήριξης για την Τρίτη Ηλικία και ΑΜΕΑ στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, χωρίς πάντως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024