Το Εσάρ εν Μποκάζ είναι μια μικρή πόλη στη δυτική Γαλλία που αριθμεί περίπου 9.000 κατοίκους, που προέκυψε από τη συνένωση των πρώην κοινοτήτων Boulogne, Les Essarts, L’Oie και Sainte-Florence.

Δήμαρχος από το 2016 είναι ο Φρεντί Ριφό, ο οποίος έλαβε μια περίεργη απόφαση, καθώς υποχρεώνει τους κατοίκους της πόλης να είναι «χαρούμενοι» επί μία εβδομάδα τον Οκτώβριο.

Ειδικότερα, με την ευκαιρία ενός φεστιβάλ μουσικής που τιτλοφορείται «Χαρούμενη πόλη», ο Ριφό απαγορεύει στους κατοίκους να ακούν λυπητερή μουσική ή να διαβάζουν βιβλία με κακό τέλος.

Μάλιστα, εξέδωσε μια «επίσημη εντολή» ώστε όλοι να… συμμορφωθούν εγκαίρως με το αίσθημα που θα πρέπει να κυριαρχεί.

«Αν λάβουμε υπόψη την ταχύτητα με την οποία μπορεί να εξαπλωθεί ένα αρνητικό συναίσθημα και τον αυξημένο κίνδυνο κακής διάθεσης λόγω του φθινοπώρου και της μικρότερης ηλιοφάνειας», δήλωσε ο δήμαρχος ζητώντας «να μην επιτρέψετε να μπει στο έδαφός μας (…) κανένας άνθρωπος που θα μπορούσε να εμποδίσει την έκφραση του συναισθήματος της χαράς».

Ο Ριφό με το «διάταγμά» του ζητά επίσης να απαγορευτεί η «καταθλιπτική ή λυπητερή μουσική, οι ταινίες, οι ιστορίες ή τα βιβλία που δεν έχουν καλό τέλος», ενώ καλεί τους συμπολίτες του να φροντίσουν να αυξηθεί η παραγωγή ενδορφίνης, της ορμόνης της ευτυχίας, «γελώντας τουλάχιστον τρεις φορές την ημέρα».

Μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο, ο Ριφό εξέφρασε τη λύπη του επειδή στη χώρα «υπάρχει μεγάλη κακοκεφιά» και δήλωσε ότι θέλει να διαδώσει μια «χαρούμενη διάθεση» στους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης του.

Γράψτε το σχόλιο σας