Δύο σπάνια αρπακτικά πουλιά, ένας κραυγαετός (Clanga pomarina) και ένας μαυρόγυπας (Aegypius monachus), εντοπίστηκαν νεκρά μετά την πρόσκρουσή τους σε ανεμογεννήτριες στις 19 και 21 Αυγούστου 2019, στην περιοχή του Νότιου Εβρου.

Ο Κραυγαετός

Συγκεκριμένα, στις 19 Αυγούστου εντοπίστηκε από κάτοικο του οικισμού Φερών του Νομού Εβρου νεκρός ο κραυγαετός, κάτω από την 5η ανεμογεννήτρια του αιολικού πάρκου «Χυλός», κοντά στον οικισμό της Μελίας, πλησίον της ΖΕΠ GR1110009 «Νότιο Δασικό Σύμπλεγμα Εβρου».

Το πουλί παραλήφθηκε από εκπροσώπους του Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Δέλτα Εβρου και Σαμοθράκης και της οργάνωσης WWF Ελλάς (Παράρτημα Εβρου) και μεταφέρθηκε σε κτηνιατρείο της Αλεξανδρούπολης για κλινικό και ακτινολογικό έλεγχο.

Και ο Μαυρόγυπας

Δύο ημέρες αργότερα, στις 21 Αυγούστου, εντοπίστηκε ο νεκρός μαυρόγυπας από εκπροσώπους του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Δάσους Δαδιάς-Λευκίμης-Σουφλίου με τη βοήθεια του δορυφορικού πομπού, ο οποίος βρέθηκε στο έδαφος χωρίς το πτώμα του γύπα.

Το πτώμα εντοπίστηκε περίπου 30 μέτρα μακριά από τον πομπό με τη συμβολή του εκπαιδευμένου σκύλου του WWF Ελλάς και έτσι κατέστη δυνατή η μεταφορά του σε κτηνιατρείο της Αλεξανδρούπολης για κλινικό και ακτινολογικό έλεγχο.

Ο νεκρός μαυρόγυπας βρέθηκε στην 8η ανεμογεννήτρια του αιολικού πάρκου «Μυτούλα-Κεφάλι», εντός του Δήμου Αλεξανδρούπολης της Π.Ε. Εβρου, βόρεια του οικισμού «Λεπτοκαρυά» και ανάμεσα στις ΖΕΠ GR1110009 «Νότιο Δασικό Σύμπλεγμα Εβρου» και GR1110010 «Κοιλάδα Δερείου».

Πηγή: e-evros

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο