Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Συμφωνικός «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» στο Ηρώδειο για καλό σκοπό

Συμφωνικός «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» στο Ηρώδειο για καλό σκοπό

Με τον Γιώργο Χωραφά στην αφήγηση κειμένων

«Συμφωνικός Ρωμαίος & Ιουλιέτα». Μια μοναδική και ιδιαίτερη συναυλία-παράσταση θα παρουσιαστεί στο Ηρώδειο την Κυριακή 6 Οκτωβρίου, με αριστουργήματα της συμφωνικής μουσικής εμπνευσμένα από τη διασημότερη ιστορία αγάπης όλων των εποχών, τον «Ρωμαίο και Ιουλιέτα» του μεγαλοφυή δραματουργού William Shakespeare. Με την θαυματουργή πένα του Shakespeare, ο Ρωμαίος & η Ιουλιέτα καθιερώθηκαν ως αιώνιο σύμβολο της ανυπέρβλητης αγάπης που δεν λυγίζει ούτε μπροστά στο θάνατο, λαμβάνοντας την τελειότερη ίσως υπόσταση μέσα από τη συγκινητική μουσική του Tchaikovsky και το συναρπαστικό ομώνυμο μπαλέτο του Prokofiev.

Μια μαγευτική μουσικό-ποιητική βραδιά που θα παντρέψει με ασυνήθιστο τρόπο τα αθάνατα θεατρικά κείμενα του Shakespeare αλλά και του Chekhov (που έχουν κοινό άξονα το θέμα της αγάπης/ το Σαιξπηρικό μοτίβο) με μουσικά αριστουργήματα που άντλησαν έμπνευση από αυτά. Ο λαμπερός διεθνής θεατρικός και κινηματογραφικός ηθοποιός Γιώργος Χωραφάς θα απαγγείλει επί σκηνής αποσπάσματα από τα μνημειώδη θεατρικά κείμενα που συνδέονται με έργα των κορυφαίων Ρώσων μουσουργών Piotr Ilyich Tchaikovsky, Sergei Prokofiev και Sergei Rachmaninoff. Σολίστ στο πιάνο την γνωστή κι αγαπημένη στο ευρύ κοινό για την πολυδιάστατη μουσική της παρουσία Τατιάνα Παπαγεωργίου. Την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ θα διευθύνει ο διεθνώς καταξιωμένος μαέστρος Μιχάλης Οικονόμου.

Η συναυλία γίνεται για την ενίσχυση των σκοπών του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών (ΠΑΣΠΑ) – ΑΤΛΑΣ. Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν στην αθλητική ομάδα μπάσκετ με αμαξίδιο του Συλλόγου «Άτλας», μια ιερή προσπάθεια που δίνει το μήνυμα πως η ζωή δεν τελειώνει με μία αναπηρία.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024