Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Black Friday 2019: Δείτε πότε πέφτει η ημέρα των μεγάλων εκπτώσεων

Black Friday 2019: Δείτε πότε πέφτει η ημέρα των μεγάλων εκπτώσεων

Τα καταστήματα έχουν ήδη αρχίσει να ετοιμάζουν τις προσφορές τους, ενώ οι καταναλωτές κάνουν τις οικονομίες τους προκειμένου να προμηθευθούν την ημέρα εκείνη τα προϊόντα που επιθυμούν σε τιμές που φθάνουν ακόμα και το 80%

Η ημέρα των μεγάλων εκπτώσεων, η περίφημη Black Friday πλησιάζει. Τα καταστήματα έχουν ήδη αρχίσει να ετοιμάζουν τις προσφορές τους, ενώ οι καταναλωτές κάνουν τις οικονομίες τους προκειμένου να προμηθευθούν την ημέρα εκείνη τα προϊόντα που επιθυμούν σε τιμές που φθάνουν ακόμα και το 80%.

Η «Black Friday», το αμερικανικό καταναλωτικό έθιμο που έχει πάρει παγκόσμιες διαστάσεις, έχει κυριαρχήσει στην εμπορική δραστηριότητα της χώρας τα τελευταία τέσσερα χρόνια, και έχει συνδεθεί με εικόνες ατελειώτων ουρών έξω από τα μεγάλα πολυκαταστήματα και τα υπόλοιπα εμπορικά.

Ορίζεται συνήθως την τέταρτη Παρασκευή του Νοεμβρίου, αλλά πάντα ακολουθεί την ημέρα των Ευχαριστιών (28/11). Ετσι, φέτος η «Μαύρη Παρασκευή» πέφτει στις 29 Νοεμβρίου 2019.

Τι ξόδεψαν οι Ελληνες την Black Friday του 2018

Πάντως κάθε χρόνο πολλά καταστήματα συνηθίζουν να ξεκινούν τις προσφορές αρκετές ημέρες νωρίτερα, οπότε από τις 22-23 Νοεμβρίου αναμένονται οι πρώτες σημαντικές εκπτώσεις. Σύμφωνα με στοιχεία του Black-Friday.Global, οι Έλληνες ξόδεψαν 206 ευρώ κατά μέσο όρο την Black Friday του 2018, ενώ σε σχέση με μία κανονική Παρασκευή ο τζίρος ήταν αυξημένος κατά 1.600%.

Αμέσως μετά την Black Friday, ακολουθεί η Cyber Monda η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου.

Black Friday η… αιωνόβια

Η Black Friday εκτός από μία μεγάλη γιορτή προσφορών, σηματοδοτεί την έναρξη της Χριστουγεννιάτικης περιόδου. Πρόκειται για την επόμενη ημέρα μετά την επίσημη γιορτή των Ευχαριστιών στις ΗΠΑ με αναφορές να δείχνουν πως το έθιμο αυτό έχει ξεκινήσει σχεδόν 100 χρόνια πριν.

Ο όρος Black Friday έχει χρησιμοποιηθεί για αρκετούς λόγους κατά το παρελθόν με τον επικρατέστερο από αυτούς να έχει να κάνει με τα κέρδη των επιχειρήσεων, όπου και ανθούσαν κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης περιόδου.

Οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων ουσιαστικά χρησιμοποιούσαν κόκκινο στυλό όταν σημείωναν στα βιβλία τους τα ελλείμματα και μαύρο όταν είχαν πλεόνασμα. Ως εκ τούτου και λόγω του ότι κατά τη διάρκεια εκείνης της ημέρας, όλοι χρησιμοποιούσαν το μαύρο στυλό λόγω του αυξημένου τζίρου, η συγκεκριμένη Παρασκευή πήρε αυτό το όνομα.

Ο όρος αυτός χρησιμοποιήθηκε αρχικά στην πολιτεία της Φιλαδέλφειας το 1961 ενώ η πρώτη επίσημη αναφορά έγινε από τους New York Times το 1975. Αξιοσημείωτο βέβαια ότι ακόμη και 10 χρόνια έπειτα υπήρχαν αρκετές πολιτείες των ΗΠΑ που δεν γνώριζαν τι ακριβώς είναι η Μαύρη Παρασκευή. Πλέον όμως τα πράγματα έχουν αλλάξει και η τεράστια αυτή μέρα εκπτώσεων, έχει μετατραπεί σε ένα παγκόσμιο φαινόμενο.

Sports in

Ο Κέιν δεν έχει αντίπαλο στη μάχη για το «Χρυσό Παπούτσι»

Ο Χάρι Κέϊν είναι στην κορυφή της λίστας των κορυφαίων σκόρερ στα γήπεδα της Ευρώπης – Τέταρτος ο Βαγγέλης Παυλίδης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024