Βrexit: Τζόνσον και Μέρκελ θα εργασθούν αποφασιστικά για την επίτευξη συμφωνίας
Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον συμφώνησε με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ να εργασθούν δραστήρια και αποφασιστικά για να επιτύχουν μια συμφωνία για το Brexit
Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον συμφώνησε με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ να εργασθούν δραστήρια και αποφασιστικά για να επιτύχουν μια συμφωνία για το Brexit. Θα συζητήσουν το θέμα όταν συναντηθούν την ερχόμενη εβδομάδα στα Ηνωμένα Έθνη, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Τζόνσον.
Έπειτα από μια δύσκολη επίσκεψη χθες Δευτέρα, στο Λουξεμβούργο, όπου ο Τζόνσον αποδοκιμάσθηκε από διαδηλωτές και επικρίθηκε από τον πρωθυπουργό Ξαβιέ Μπετέλ, ο Βρετανός πρωθυπουργός συνομίλησε το πρωί με την Μέρκελ, στο πλαίσιο των προσπαθειών του για να εξασφαλίσει μια συμφωνία αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Αποφασιστική απάντηση στις επιθέσεις στη Σαουδική Αραβία
Ο εκπρόσωπος του Τζόνσον δήλωσε πως οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι πρέπει να εργασθούν με διεθνείς εταίρους για να δώσουν μια συλλογική απάντηση στις επιθέσεις του περασμένου Σαββάτου εναντίον σαουδαραβικών πετρελαϊκών εργοστασίων.
Ο Τζόνσον και η Μέρκελ συμφώνησαν επίσης πως υπάρχει ανάγκη να αποκλιμακωθούν οι εντάσεις στην περιοχή και πως έχουν μια κοινή προσέγγιση στο θέμα του Ιράν, το οποίο κατηγορήθηκε από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για την επίθεση εναντίον των σαουδαραβικών πετρελαϊκών εγκαταστάσεων.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Μια νέα έρευνα ανακάλυψε ποιοι υπερβάλουν με το αλάτι στο φαγητό
- Σαρωτικοί έλεγχοι για ΦΠΑ – Στο στόχαστρο της ΑΑΔΕ e-shops και μικρές επιχειρήσεις
- Ελληνική οικονομία: Πόσο χαμηλώνει ο πήχης λόγω πολέμου;
- Explosive Media: Τα «αθώα» Lego που «νίκησαν» τον Τραμπ – Τα κινούμενα σχέδια στον… πόλεμο
- Συνταγή: Ριζότο με μελάνι σουπιάς
- Το αμερικανικό Πεντάγωνο εντείνει τον σχεδιασμό για πιθανές στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Κούβα
- HSBC: Το πληθωριστικό κύμα δεν τέλειωσε, μάλλον…
- Εντείνεται η κούρσα Μπέζος – Μασκ για το διάστημα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 16.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/abhijith-chandran-z4ylX1Z5FQE-unsplash-128x85.jpg)


































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442