Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Είμαι ο Πάβελ Ουστίνοφ» - Ρώσοι καλλιτέχνες στο πλευρό του φυλακισμένου ηθοποιού

«Είμαι ο Πάβελ Ουστίνοφ» – Ρώσοι καλλιτέχνες στο πλευρό του φυλακισμένου ηθοποιού

Σύσσωμος ο καλλιτεχνικός κόσμος της Μόσχας εξέφρασε σήμερα τη συμπαράσταση του προς τον 23χρονο Πάβελ Ουστίνοφ

Σύσσωμος ο καλλιτεχνικός κόσμος της Μόσχας εξέφρασε σήμερα τη συμπαράσταση του προς τον 23χρονο Πάβελ Ουστίνοφ.

Στο νεαρό επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 3-1/2 ετών με την κατηγορία ότι επιτέθηκε εναντίον αστυνομικού, κατά την διάρκεια διαδήλωσης διαμαρτυρίας για τον αποκλεισμό των υποψηφίων της αντιπολίτευσης από τις τοπικές εκλογές της 8ης Σεπτεμβρίου. Ο ίδιος αρνείται οποιαδήποτε κατηγορία.

Καλλιτεχνικοί διευθυντές μερικών θεάτρων τη Μόσχας, ηθοποιοί, κινηματογραφιστές και πλήθος καλλιτεχνών τάχθηκαν στο πλευρό του νεαρού Ουστίνοφ μέσω των social media.

Με τη φράση «Είμαι / Είμαστε ο Πάβελ Ουστίνοφ» οι καλλιτέχνες στήριξαν τον Ουστίνοφ και θύμισαν μια παλαιότερη παρόμοια περίπτωση. Ο δημοσιογράφος και ερευνητής Ιβάν Γκολουνόφ, είχε συλληφθεί τον Ιούνιο του 2019 με την κατηγορία της διακίνησης ναρκωτικών η οποία εν συνεχεία κατέρρευσε και ο ίδιος αθωώθηκε.

Όλοι στο πλευρό του

Ένας από του πρώτους που εξέφρασαν την υποστήριξη τους προς τον Πάβελ Ουστίνοφ, είναι ο διακεκριμένος και δημοφιλής Ρώσος ηθοποιός Κοντσταντίν Ράϊκιν.

Ο διευθυντής του θεάτρου «Σατιρικόν» και της Ανώτατης Σχολής σκηνογραφίας, στην οποία φοίτησε ο Πάβελ Ουστίνοφ, ζήτησε την απελευθέρωση του. «Θα ήθελα πολύ, να μην του καταστρέψουν το μέλλον, να μην του καταστρέψουν την ζωή. Τον γνωρίζω καλά και είμαι απολύτως βέβαιος ότι δεν φταίει σε τίποτα. Είναι ένας αξιόπιστος και ήρεμος άνθρωπος», δήλωσε ο Ράικιν. Ο Ουστίνοφ είναι απόφοιτος δραματικής σχολής και έχει παίξει σε μικρούς ρόλους στον κινηματογράφο.

Ο Ράικιν, μέσω της ιστοσελίδας του θεάτρου του, απευθύνεται στην κοινή γνώμη και στα ΜΜΕ με την παράκληση να στρέψουν την προσοχή τους στην υπόθεση Ουστίνοφ.

Παρόμοια έκκληση απηύθυνε και ο γνωστός ηθοποιός Αλεξάντρ Παλ, ο οποίος είχε συμμετάσχει στη διαδήλωση της 3ης Αυγούστου, ενώ την έκκληση του προσυπογράφουν πολλοί δημοφιλείς Ρώσοι ηθοποιοί. «Μπορείς να δεις καθαρά στο βίντεο της σύλληψης του Ουστίνοφ, ότι δεν προβάλλει καμία αντίσταση στους αστυνομικούς. Πρόκειται για μια εντελώς στημένη υπόθεση», έγραψε ο Πάλ στην έκκληση του.

Ένας από τους υποστηρικτές του είναι και ο γνωστός αστέρας της τηλεόρασης Μαξίμ Γκάλκιν και ο δημοφιλής τραγουδιστής Σεργκέι Λάζαρεφ ο οποίος έχει εκατομμύρια ακολούθους στο Instagram. «Αυτή είναι απλά μια υπερβολική ποινή για έναν νέο άνθρωπο που δεν έκανε τίποτα. Απλώς περίμενε στο μετρό να συναντήσει τον φίλο του…» έγραψε ο Λάζαρεφ στο Instagram απευθυνόμενος στα 4,2 εκατομμύρια ακολούθους του.

Ο ηθοποιός Ντάνια Καζλόφσκι έγραψε ότι «Η εξοργιστική ανομία και ο κυνισμός που φαίνεται πρέπει να ανησυχεί τον καθένα».

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δήλωσε ότι δεν μπορεί να σχολιάσει την απόφαση της δικαιοσύνης, αλλά ο Ουστίνοφ μπορεί να εφεσιβάλλει την απόφαση εάν το θέλει.

«Είμαστε πεπεισμένοι για την αθωότητα του. Ας μην γίνουμε νεκρές ψυχές, ας μην σιωπήσουμε για αυτό, ας μιλήσουμε γι αυτό. Ελάτε να υποστηρίξουμε τον Πάβελ Ουστίνοφ», είπε ένας ηθοποιός μετά το τέλος της παράστασης στο θέατρο «Να Στραστνόμ» απευθυνόμενος στο κοινό.

Χθες η αρμόδια επίτροπος για τα ανθρώπινα δικαιώματα της Ρωσίας, Τατιάνα Μοσκάλκοβα, δήλωσε ότι προτίθεται να μελετήσει την υπόθεση του Πάβελ Ουστίνοφ και ότι ζήτησε τον φάκελο της δικογραφίας για να μελετήσει την υπόθεση πιο αναλυτικά, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να προσφύγει στην εισαγγελία.

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024