Δεν ξέρω εάν το έχετε προσέξει αλλά τώρα τελευταίως που πλησιάζει η λήξη της θητείας του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, εμφανίζεται στις ομιλίες του εξοργισμένος και ομιλεί πολλές φορές σε έντονο ύφος.

Για παράδειγμα, είπε πολλά και σε πολύ έντονο ύφος για τα Γλυπτά του Παρθενώνα εγκαινιάζοντας προσφάτως την 24η Art Athina στο Ζάππειο. Και όχι μόνο τα είπε αλλά, σύμφωνα με τον «Βηματοδότη», απομαγνητοφωνήθηκαν και μεταφέρθηκαν αυτουσίως στον επίσημο κόμβο της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

«Τυμβωρύχος, αρχαιοκάπηλος και κλέπτης» ο λόρδος Ελγιν, «κοινός κλεπταποδόχος και υπεξαιρέτης» το Βρετανικό Μουσείο, του οποίου οι πράξεις δεν τιμούν τον βρετανικό λαό.

Η αλήθεια είναι πως τις τελευταίες εβδομάδες ο κ. Παυλόπουλος όταν αναφέρεται στο εν λόγω ζήτημα (και ψάχνει συχνά αφορμή) εμφανίζεται εκνευρισμένος, ενώ σε σχετικές επικοινωνίες του με κυβερνητικούς αξιωματούχους απαιτεί – με έγκλιση προστακτικής – από τους συνομιλητές του να κρατούν σημειώσεις του τύπου «Πάρε μολύβι και χαρτί και γράψε σε παρακαλώ…».

Πολιτικώς πολλά μπορεί να υποτεθούν εν όψει και της έναρξης των διαδικασιών για τις προεδρικές εκλογές. Νομικώς όμως ουδείς αμφισβητεί το κατά βάση λησμονημένο από όλους σχεδόν ότι «το Βρετανικό Μουσείο δεν έχει καν νόμιμη νομή και κατοχή», συνεπώς δεν δύναται να εκθέσει τα κλοπιμαία, πόσω μάλλον να τα διακινήσει.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο