Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Λέρος: Προς αρχειοθέτηση η υπόθεση κλοπής οπλισμού – Επέστρεψε το κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ.

Λέρος: Προς αρχειοθέτηση η υπόθεση κλοπής οπλισμού – Επέστρεψε το κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ.

Επέστρεψε το κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ. - Ελλειψη αποδεικτικών στοιχείων

Στο αρχείο φαίνεται να οδηγείται εντέλει η έρευνα της Ελληνικής Αστυνομίας και του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την πολύκροτη υπόθεση κλοπής οπλισμού από τη ναυτική βάση της Λέρου που διαπιστώθηκε πριν από μερικές μέρες.

Ειδικότερα, το κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ., που πραγματοποιούσε τις σχετικές έρευνες, επέστρεψε στα Δωδεκάνησα.

Οι σχετικές έρευνες φαίνεται πως αποδείχθηκαν άκαρπες, καθώς φαίνεται πως δεν αποσαφηνίσθηκε πόσοι στρατιωτικοί (σσ. από έναν κύκλο δέκα υπόπτων, κυρίως ανδρών των ΟΥΚ ) και πότε, εισήλθαν στην αποθήκη με τον οπλισμό και ποία χρονική στιγμή υπήρξε τελικώς η αρπαγή του οπλισμού.

Μη αξιοποιήσιμο το υλικό από τις κάμερες

Συγκεκριμένα, δε φαίνεται να υπήρχαν αξιοποιήσιμες καταγραφές από τις κάμερες, με αποτέλεσμα να μην προσδιορίζονται οι εισερχόμενοι στην αποθήκη.

Επιπλέον, υπήρχαν ασάφειες στις διαδικασίες παραλαβής οπλισμού για ασκήσεις κι ούτε μπορούσε να διευκρινισθεί οτιδήποτε από τις αναλύσεις τηλεφωνικών κλήσεων.

Μάλιστα, δεν υπάρχει σαφής ένδειξη σχετικά με την τύχη του χαμένου οπλισμού και αν υπήρξε ήδη χρήση και καταστροφή του από τους δράστες της κλοπής.

Πού στηρίχτηκε η έρευνα

Η έρευνα των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και των στρατιωτικών, στηρίχθηκε σε κατάθεση διαχειριστή της αποθήκης.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στην είσοδο στον χώρο με τον οπλισμό ανδρών των ΟΥΚ που ήθελαν να ελέγξουν την κατάσταση των εκρηκτικών κι άλλων πολεμοφοδίων είτε να πάρουν πολεμικό υλικό για τις ασκήσεις που πραγματοποιούσαν.

Οι υπό έλεγχο στρατιωτικοί αρνήθηκαν ότι εισήλθαν στον εν λόγω χώρο ή και οποιαδήποτε εμπλοκή, ενώ δεν μπορεί να τεκμηριωθεί τι και πως συνέβη.

Απόδοση ευθυνών

Φαίνεται ότι έχουν εντοπισθεί οι διοικητικού τύπου ευθύνες και για μη τήρηση δικλείδων ασφαλείας όμως υπάρχει αδυναμία, μέχρι τώρα, αποδόσης ποινικών ευθυνών.

Ωστόσο συνεχίζονται οι έρευνες από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διετάχθη από την Εισαγγελέα Ναυτοδικείου Πειραιώς, ώστε να συμπληρωθεί ο φάκελος της; προκανάκρισης.

Σημειώνεται ότι το μυστηριώδες συμβάν στη Υπηρεσία Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων Λέρου διαπιστώθηκε στις 11 Σεπτεμβρίου όταν και καταγράφηκε απώλεια δύο αντιαρματικών τύπου LAWM72 , ισάριθμων ρουκετών που τα συνοδεύουν, δύο ναρκών, 22 χειροβομβίδων, έξι οπλοβομβίδων, περίπου 30 μέτρων φυτιλιού κι ορισμένα καπνογόνα.

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024